Lucrătorii MAI la datorie pe litoral în minivacanța de 1 Mai! Au fost aplicate mai multe amenzi. Ce nereguli au fost sancționate

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat la nivel național pentru asigurarea unui nivel normal de siguranță publică și a intervenției rapide în situații de urgență.

Structurile de ordine publică au intervenit la 3.039 de evenimente, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.485 de situații, dintre care 1.251 pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Pe parcursul intervențiilor efectivelor MAI (ordine publică, pompieri, IGAv) au fost salvate 31 de persoane.

Potrivit unui comunicat al MAI, plițiștii rutieri au fost prezenți pe cele mai solicitate drumuri naționale și autostrăzi pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 267 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 776 de permise de conducere, dintre care 120 pentru consum de alcool. De asemenea, 159 de șoferi au fost testați cu aparatul Drug test, pentru 13 dintre aceștia luându-se măsura reținerii permisului de conducere pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

„Având în vedere că foarte mulți cetățeni au ales să petreacă minivacanța de 1 Mai pe litoral, structurile MAI au acordat o atenție suplimentară asigurării ordinii și liniștii publice la nivelul județului Constanța, cu accent pe zonele de desfășurare a evenimentelor publice de amploare.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.

Obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică“ - au mai precizat reprezentanții MAI.


Astfel, în cele patru zile de desfășurare ale  Festivalului „Beach, Please!” din Costinești, peste 85.000 de tineri au petrecut, în siguranță,  alături de artiștii favoriți.

„Având în vedere că în stațiunile de pe litoral se organizează în continuare evenimente publice de amploare, precum festivalul „Sunwaves 30” din Mamaia care va dura până pe 3 mai, forțele de ordine rămân la datorie pentru a se asigura că sunt respectate condițiile de siguranță pentru participanți.
În ultimele patru zile, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în colaborare cu reprezentanții I.P.J. Constanța, au realizat o serie de activități cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate cu privire la pericolele la care se supun în situația consumului de substanțe interzise și alcool.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 4 zile, au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise“ - au mai menționat reprezentanții MAI. 


Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS” Constanța au aplicat 103 amenzi în valoare de 44.580 lei (dintre care 89 de sancțiuni aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice si 13 sancțiuni potrivit LG. 61/ 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială) și un avertisment.

„De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit și documentele necesare pentru tragerea la răspundere a unui număr de 7 persoane care au fost depistate conducând autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 125 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.



De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanța au desfășurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță, fiind constatate 53 de deficiențe, sancționate cu 11 amenzi în valoare de 80.500 lei și 42 de avertismente“ - conform sursei citate.

 
O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin unui număr de 297 de participanți, în următoarele situații:


- 84 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.); 

- alte 213 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice etc.)

În această perioadă, 12 persoane, dintre care 3 minori, au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital, majoritatea cu diverse traumatisme.


 

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj cu ocazia zilei de 1 Mai! Ce spune despre motanul Caramel

01 May 2024 354

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 244

Evenimente în Constanța 01-05 mai 2024 Iată ce poți face în minivacanța de 1 Mai și Paște!

01 May 2024 1715

Plaja din Stațiunea Mamaia, pustie în minivacanța de 1 Mai! (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 652

Măsurile luate de polițiștii din Constanța pentru o minivacanță în siguranță

30 Apr 2024 409

Măsurile ISU Delta Tulcea în contextul minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

30 Apr 2024 401

Minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale. Structurile MAI fac declarații (VIDEO)

30 Apr 2024 397

Recomandări pentru sezonul turistic 2024 în Rezervația Biosferei Delta Dunării

30 Apr 2024 382

Anunț CT Bus Cum vor circula autobuzele în minivacanța dintre Paște și 1 Mai

29 Apr 2024 555

IGSU Recomandările pompierilor, în prag de sărbători

26 Apr 2024 412

La nivelul județului Constanța Măsurile dispuse de autorități în vederea Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai

23 Apr 2024 563

În Constanța CFR face curățenia de primăvară și de minivacanță

19 Apr 2024 420

OMD Mamaia Vibrant și Inegalabil – 1 Mai și Paște pe litoralul românesc

19 Apr 2024 492

Ce pot face românii de 1 mai in Constanța și Tulcea?

13 Apr 2024 737

Trenurile directe dinspre/spre litoral Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. Se suplimentează trenuri!

12 Apr 2024 644