Eveniment

Recidivist ajuns în penitenciar Lui Costel Păduraru i s-a înfundat!

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri al IPJ Constanţa l-au identificat pe raza municipiului pe Costel Păduraru, urmărit naţional, condamnat la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj, conform mandatului emis de Judecătoria Constanţa. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Poliţiştii rutieri l-au depistat, exact în urmă cu un an, într-o noapte de iulie 2014, conducând un autoturism pe strada Sănătăţii, din Năvodari, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat). Recalcitrant, acesta a refuzat categoric să fie transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei, aşa cum cere legea.

Surpriza cea mare au avut-o poliţiştii abia după ce au verificat numele individului în baza de date. Aşa au aflat că suspectul, Costel Păduraru, se afla sub control judiciar. Astfel că acesta a fost reţinut imediat, pe bază de ordonanţă, pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ulterior, a scăpat de arest şi a rămas sub control judiciar.

Costel Păduraru este o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor. În septembrie 2013, el a fost arestat preventiv după un scandal provocat în zona Gării din municipiul Constanţa. Totul s-a întâmplat într-o noapte când, beat fiind, ar fi agresat, împreună cu un prieten de pahar şi de năravuri, doi poliţişti care patrulau în zonă şi care l-au luat la întrebări.
 
După intrarea în vigoare a noului Cod penal, magistraţii l-au eliberat din arest preventiv şi a primit măsura arestului la domiciliu. Ulterior, a scăpat şi de această restricţie, fiind cercetat în continuare sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi municipiul Constanţa. Măsură pe care el a încălcat-o anul trecut, concomitent cu bifarea unui alt şir de infracţiuni: conducere sub influenţa alcoolului şi refuzul de recoltare a probelor biologice.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Costel Păduraru, condamnat şi închis pentru ultraj

16 Jul 2015 802

Recidivist din Constanţa, arestat preventiv Costel Păduraru, cercetat pentru ultraj, a fost prins băut la volan

21 Jul 2014 1250

Culmea tupeului Cercetat sub control judiciar pentru ultraj, se plimba cu maşina, beat, prin Năvodari

20 Jul 2014 960