MAE Demersuri pentru evacuarea celui de-al cincelea cetățean român din Republica Niger

Foto: facebook/MAEMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează că, urmare demersurilor întreprinse de Ambasada României la Alger și Consulatul General al României la Madrid, un alt cetățean român a fost evacuat din Republica Niger cu un zbor organizat de către autoritățile spaniole, cu destinația Madrid.

MAE informează că, de la debutul crizei politico-militare din Republica Niger, au fost evacuați un număr de cinci cetățeni români, nemaiexistând, la acest moment, alte solicitări de asistență consulară.

MAE folosește acest prilej pentru a adresa mulțumiri autorităților spaniole pentru sprijinul oferit în vederea evacuării în siguranță a cetățeanului român.
De asemenea, pentru evitarea unor situații deosebite în care s-ar putea afla cetățenii români, MAE reamintește că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie “Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile!” (https://www.mae.ro/travel-alerts/2912). În acest context, MAE recomandă ferm tuturor cetățenilor români care se află pe teritoriul Republicii Niger să se adreseze Ambasadei României la Alger şi să comunice coordonatele proprii, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate.

„MAE precizeză că Ambasada României la Alger urmărește cu atenție evoluția situației de securitate din Republica Niger, menține legătura cu reprezentanții celorlalte state membre UE, fiind pregătită să acorde asistența și protecția consulară necesară, conform competențelor.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Alger: +213 23 48 55 85, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români au la dispoziție și numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice la Alger: +213 79 2016940“ - au precizta reprezentanții MAE.

Citește și: 

Ministerul Afacerilor ExternePatru români, evacuați de urgență din Niger

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Afacerilor Externe Patru români, evacuați de urgență din Niger

02 Aug 2023 784

Lista actualizată cu ţările care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor

04 May 2017 2154