Mateiciuc, martor în UCM ReşiţaBaaklini ar fi vrut să comunice cu adjunctul Vămii Constanţa

Cetăţeanul sirian Said Baaklini, judecat alături de fostul director portuar Eugen Bogatu în procesul UCM Reşiţa, şi-ar fi dorit să ia legătura cu adjunctul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Ioan Alexandru Mateiciuc. Totuşi, pentru că Mateiciuc este martor în dosarul UCM Reşiţa, judecătorii bucureşteni i-au respins cererea lui Baaklini.

La ultima înfăţişare desfăşurată la Judecătoria Sectorului 1 în procesul UCM Reşiţa, Said Baaklini a solicitat instanţei să îi fie încetată obligaţia „de a se apropia de martorii Pop Sorina, Ancuţa Călin Radu, Gîrleanu Remus Daniel, Mateiciuc Ioan Alexandru şi Chelaru Petre". Instanţa, însă, a considerat că nu se impune încă o asemenea răsturnare de situaţie, considerând că nu este oportun ca sirianului să i se permită să ia legătura cu martorii. Astfel, completul de judecată a respins cererea formulată de omul de afaceri, ca neîntemeiată. Împotriva hotărârii Judecătoriei Sectorului 1 nu se poate formula nicio cale de atac. Pe de altă parte, poate că nu este de trecut cu vederea faptul că, la termenul anterior, aceeaşi instanţă de judecată îi dăduse voie lui Eugen Bogatu să se apropie de acelaşi martor Remus Daniel Gîrleanu, cu care ar fi vrut să ia legătura şi Said Baaklini. „Dispune încetarea obligaţiei impuse inculpatului Bogatu Eugen prin încheierea de şedinţă din data de 17.02.2011, respectiv aceea de a nu se apropia de martorul Gîrleanu Remus Daniel şi de a nu comunica cu acesta direct sau indirect". La fel de îngăduitoare s-a arătat instanţa bucureşteană şi cu privire la solicitările formulate de ceilalţi doi acuzaţi din cauză, foştii directori UCM Reşiţa, Coriolan Adrian Preda şi Adrian Chebuţiu: „dispune încetarea obligaţiei impuse inculpaţilor (...) prin încheierea de şedinţă din data de 17.02.2011, respectiv aceea de a nu se apropia de martora Pop Sorina şi de a nu comunica cu aceasta direct sau indirect". În aceste condiţii, numai Baaklini s-a dovedit ghinionistul instanţei, judecătorii respingându-i cererea fără drept de apel. Următoarea înfăţişare în proces a fost stabilită pe data de 30 martie, fiind însă totodată programat un termen intermediar la sfârşitul acestei săptămâni, vineri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul UCM Reşiţa s-ar putea rejudeca!

19 Oct 2016 3569

Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare, trimis la închisoare de judecătorii Vasile Băjan şi Daniela Panioglu

19 Dec 2015 4144

Exclusiv - Sentinţe definitive în Dosarul UCM Reşiţa Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare, condamnat cu executare (MINUTĂ)

18 Dec 2015 3627

Lovitură dură pentru Ioan Niculae, patronul grupului Interagro SA

16 Dec 2015 3719

Said Baaklini şi Rajef Sharif Mohammad, condamnaţi în UCM Reşiţa, cercetaţi de DNA într-un nou dosar

05 Dec 2015 3259

UPDATE 1. Said Baaklini, reprezentantul firmei Libarom Agri, sub urmărire penală

04 Dec 2015 3466

Bogatu şi Baaklini, inculpaţi din greşeală. SUP pentru Banias Sentinţe definitive în ultima parte a dosarului UCM Reşiţa

01 Dec 2015 3575

Said Baaklini a cerut sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul UCM Reşiţa

16 Jul 2015 2087

Baaklini, Bogatu, Chebuţiu şi Preda, menţinuţi sub control judiciar de ginerele fostului preşedinte al CJC şi al PD (document)

10 Jun 2015 3505

Ginerele fostului preşedinte al CJC şi al PD Un fost judecător din Constanţa va „tranşa“ celebrul dosar UCM Reşiţa (documente)

14 May 2015 4805

Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare, și afaceristul Said Baaklini rămân sub control judiciar (document)

30 Apr 2015 3052

Eugen Bogatu, Said Baaklini, Preda şi Chebuţiu Cei patru inculpaţi ai Dosarului UCM Reşiţa, „sechestraţi“ în România (document)

20 Jan 2015 6477

Eugen Bogatu, trimis în judecată din greşeală Mohammad şi Yacoub, condamnaţi în ultima parte a dosarului UCM Reşiţa (document)

18 Oct 2014 5670

Condamnat alături de Eugen Bogatu şi de Said Baaklini Adrian Coriolan Preda a pierdut procesul cu Poliţia Rutieră

27 Sep 2014 3099