Muniție din al doilea război mondial găsită de trei tineri din Suceava. A fost întocmit dosar penal (GALERIE FOTO)

Foto: Poliția de FrontierăPolițiștii de frontieră suceveni au descoperit într-un autoturism oprit în trafic muniție veche din cel de al Doilea Război Mondial și un detector de metale.

Potrivit Poliției de Frontieră, la sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au oprit în trafic, pe raza localității Bobeica, județul Suceava, un autoturism înmatriculat în România.

„În mașină se aflau trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, din județul Suceava, iar în urma unui control efectuat asupra autoturismului a fost descoperită într-un rucsac muniție veche într-o stare avansată de degradare (35 de cartușe calibru 7,62 mm, 35 de tuburi cartuș calibru 7,62 mm și 2 gloanțe). De asemenea, polițiștii de frontieră au mai descoperit și un detector de metale pentru care niciunul dintre cetățenii din autoturism nu a putut prezenta autorizație de folosire eliberată de autoritățile competente.

Persoanele în cauză au declarat că au găsit muniția în zona Măgura, pe direcția localității Cârlibaba, urmând să stabilească ce vor face cu ea“ - au mai precizta reprezentanții Poliției de Frontieră.


Foto: Poliția de FrontierăÎn cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și muniției, urmând ca bunurile să fie predate reprezentanților IPJ Suceava pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.  

Citește și: 

Peste 10.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muniție letală, ascunsă şi nedeclarată, descoperită la frontiera de est

13 Dec 2021 1402

Muniție, descoperită în autoturismul unui cetățean ucrainean. Polițiștii de frontieră cercetează cazul

13 Apr 2019 1510