O angajată a Fabricii de Arme Cugir din județul Alba s-a rănit la cap. Ce s-a întâmplat

Foto cu rol ilustrativ
  • O angajată a Fabricii de Arme Cugir a fost rănită la cap într-un accident de muncă produs joi, 24 august 2023, după ce şi-ar fi prins părul într-un utilaj, conform AGERPRES.
 
O angajată a Fabricii de Arme Cugir a fost rănită la cap într-un accident de muncă produs joi, 24 august 2023, după ce şi-ar fi prins părul într-un utilaj, conform AGERPRES.
 
Inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Daniel Negrea, a declarat, joi, 24 august 2023, pentru AGERPRES, că instituţia a fost informată de către Poliţia oraşului Cugir despre faptul că o angajată a Fabricii de Arme Cugir şi-ar fi prins părul într-o freză. La faţa locului s-a deplasat un inspector de muncă, pentru a stabili în ce context a avut loc evenimentul.
 
La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au confirmat că o angajată de la societatea respectivă ar fi fost rănită, aceasta fiind transportată iniţial la spitalul din Cugir şi ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
 
Este cel de-al doilea accident de muncă produs în această săptămână la fabricile de armament din Cugir.
 
Luni, chiar în timpul unei vizite a ministrului Economiei, Ştefan-Radu Oprea, la Uzina Mecanică Cugir, un angajat al fabricii de armament a suferit multiple arsuri într-un accident de muncă în timp ce executa lucrări tehnice.
 
În ultimii ani, au avut loc mai multe incidente de acest fel la cele două fabrici de armament din Cugir.
 
Astfel, în 22 mai 2020, o explozie, urmată de un incendiu, a avut loc la Uzina Mecanică Cugir. O femeie a murit după ce a avut arsuri pe aproximativ 40% din corp, iar o alta a fost rănită. Cele două femei erau pirotehniste pe linia de fabricaţie a trasoarelor.
 
În 12 noiembrie 2018, o explozie urmată de un incendiu manifestat cu degajare mare de fum s-a produs la Fabrica de Arme Cugir. Atunci, o angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Explozia s-a produs într-un tunel de testare a muniţiei, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Inconștiență în trafic la Constanța! Șofer surprins în timp ce depășește coloana de mașini la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Caraiman (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.