O tânără din Iași infectată cu virusul Sars-Cov-2 a murit în timp ce-și făcea cumpărăturile

  • O tânără în vârstă de 38 de ani, a murit în timp ce se afla în magazin. Medicii au stabilit faptul că aceasta a murit de Covid-19. Femeia era nevaccinată împotriva virusului ucigător.
 
Din spusele familiei, tânăra nu s-ar fi simți bine în ultimele zece zile și, crezând că este vorba despre gripă, s-a tratat acasă. Starea ei s-a agravat, aceasta câzând din picioare în timp ce se afla la magazin, la cumpărături, informează ziaruldeiasi.ro.
 
Prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD a declarat:
 

„În momentul în care starea ei s-a agravat se afla în magazin. A fost evaluată iniţial de un echipaj SAJ cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20%. Respiraţiile erau agonice, iar tensiunea nemăsurabilă. La ajungerea echipajului ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare. Iniţial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns în UPU. Testul antigen rapid a fost pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID 19. S-a făcut resuscitare îndelungată, cu tot ce înseamnă ATI, inclusiv tromboliză. Din păcate, nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR, care a venit peste câteva ore. Pacienta însă era decedată. Familia a fost înmărmurită de acest anunţ şi, desigur, echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar, de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă.“

 
În acest caz, DSP Iași a deschis o anchetă epidemiologică, urmând ca cei care au intrat în contact cu femeia de 38 de ani, să fie testați.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A început distribuția de iodură de potasiu. Când vor ajunge cele 30 de milioane de comprimate la direcțiile de sănătate publică (VIDEO)

22 Mar 2022 1798

Bacteriile intraspitaliceşti fac noi victime Doi bebeluşi au murit în incubatoarele maternităţii Cuza Vodă, din Iaşi

30 Nov 2017 2021