Opt pasageri clandestini descoperiti la bordul unor nave

Transfugi prin Portul Constanta

Acestia intentionau sa ajunga intr-o tara din Europa pentru a munci

Politistii de frontiera au identificat in ultimele 24 de ore, doua grupuri de clandestini, cetateni liberieni si marocani, la bordul unor nave care au acostat in Portul Constanta. Purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Constanta, Zinaida Feodot, a declarat ca patru liberieni cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani au fost gasiti de echipaj la bordul navei Creole sub pavilion Malta. Luni dimineata, la sosirea navei la Constanta, comandantul vasului a anuntat ca are patru persoane clandestine la bordul navei. Potrivit politistilor, liberianul in varsta de 35 de ani a sustinut ca este marinar, iar ceilalti sunt fotbalisti. Cei patru au afirmat ca s-au urcat la bordul navei in data de 24 martie, in portul Lagos din Nigeria si au fost gasiti de catre echipaj in data de 9 aprilie. Inspectorul principal, Zinaida Feodot a mai declarat ca alti patru cetateni marocani au fost descoperiti la bordul vasului Yasar Kaptan III sub pavilion Georgia, cand nava era in mars. Ambarcatiunea a sosit in balast din Bulgaria in dana 37 a Portului Constanta. Luni dimineata, la sosire, comandantul vasului a anuntat autoritatile romane ca are clandestini la bord. Cei patru, cu varste cuprinse intre 21 si 25 de ani, s-au urcat pe vas in Portul Casablanca si au fost descoperiti de catre echipajul navei, ascunsi intr-un hambar, la trei zile de la plecarea navei din port. Politistii de frontiera continua intervievarea clandestinilor, discutiile desfasurandu-se cu dificultate datorita faptului ca marocanii nu vorbesc nici o limba de circulatie internationala. Cu toate acestea, s-a putut intelege ca transfugii din ambele grupuri intentionau sa ajunga intr-o tara din Europa pentru a munci. Cercetarile sunt continuate pentru a se stabili identitatea celor opt, ei neavand acte de identitate asupra lor. In alta ordine de idei, reprezentantii Politiei de Frontiera le-au pus in vedere comandantilor faptul ca sunt raspunzatori de prezenta la bord a pasagerilor clandestini pe timpul stationarii navelor in Portul Constanta. Mai mult, politistii de frontiera vor asigura supravegherea celor doua nave iar la finalizarea cercetarilor, comandantii vor fi sanctionati contraventional potrivit legilor in vigoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 262

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 295

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 749

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 466

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 404

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 643

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 557

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 695

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 633

Bărbat decedat pe plaja din Mamaia. Salvamarii fac apel la responsabilitate! (VIDEO)

28 Apr 2024 628

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1500

Păstrăv la tavă cu garnitură de cartofi și friptură de pui în sos ostropel Meniu special de Florii pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

28 Apr 2024 582

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 800

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 668

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 563