Ordinea publica, aparata de 800 de jandarmi

Litoralul constantean este in siguranta

Rezultatele inregistrate pana in prezent sunt unele deosebite, prezenta pe litoral a patrulelor de jandarmi ducand la scaderea fenomenului infractional * Seful CJT, general de brigada Gheorghe Turtoi, a declarat ca in prezent nu exista probleme pe litoral * Aproape jumatate din efective sunt compuse din jandarmi detasati din capitala, Dragasani sau Targu Mures

Comandamentul de Jandarmi Teritorial Constanta are in fiecare sezon estival misiunea de a asigura ordinea si linistea publica in statiunile de pe litoral si, nu in ultimul rand, in municipiul Constanta. Pentru a nu exista nici un fel de probleme, in aceasta vara, siguranta turistilor si a locuitorilor judetului este asigurata de prezenta a aproximativ 800 de jandarmi. Modul in care acestia isi exercita misiunile, problemele intampinate, dar si rezultatele deosebite inregistrate pana in prezent au fost principalele teme ale unei conferinte de presa, organizata sambata dimineata la sediul institutiei din strada Mircea cel Batran. La intalnirea cu reprezentantii mass-media au raspuns prezent comandantul CJT, general de brigada Gheorghe Turtoi, adjunctii acestuia, colonel Gheorghe Harabor - sef de Stat Major CJT, colonel Constantin Damian - sef Departament Ordine Publica, si colonel Vasile Grigoroaie - Batalion Interventii "Vlad Tepes"- Bucuresti. Generalul Turtoi a explicat modul in care cei 800 de jandarmi au fost distribuiti in statiunile de pe litoral, cu ocazia operatiunii "Litoral 2004". Dintre acestia, aproape jumatate sunt militari ai CJT Constanta, iar restul detasati. Din cele 14 statiuni aflate pe raza judetului, in 12 dintre ele paza este asigurata exclusiv de efective de jandarmi. Pentru ca misiunile sa fie efectuate cu usurinta, s-a decis inca de la inceputul sezonului impartirea judetului pe doua zone. In Nord (municipiul Constanta si statiunile Mamaia si Navodari) actioneaza aproape 350 de jandarmi constanteni si 150 de elevi de la Scoala de subofiteri "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani. In zona de Sud, misiunile sunt indeplinite de 168 de jandarmi din Brigada de Interventie "Vlad Tepes" Bucuresti si 120 de jandarmi din Targu Mures. Toate aceste forte au inregistrat, in perioada 15 iunie - 23 iulie, rezultate deosebite. Astfel, au fost aplicate aproape 600 de sanctiuni contraventionale a caror valoare se ridica la 691 de milioane lei. Au fost prinsi in flagrant 30 de infractori si depistat un urmarit general. Mai mult, au fost aplanate numeroase stari conflictuale, iar actiunile desfasurate impreuna cu celelalte forte de ordine au fost incununate de succes. Prezenta in numar mare in statiuni a patrulelor de jandarmi a dus implicit la scaderea fenomenului infractional si la aparitia unui climat de siguranta, in cadrul careia activitatile de turism s-au desfasurat fara nici un fel de probleme. Generalul Turtoi a declarat ca, in prezent, doar o parte din paza municipiului revine jandarmilor, in aceasta categorie intrand Satul de Vacanta si cartierul Faleza Nord. In ceea ce priveste paza conductelor, aceasta este inca asigurata de jandarmi, pana la aparitia unor norme legislative care sa modifice situatia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 494

ANM Ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea pe litoral

01 May 2024 484

Kokkai Comimpex SRL, din Constanța, va păzi Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral!

01 May 2024 294

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1043

Polițiștii, alături de tineri la festivalurile de pe litoral

30 Apr 2024 462

FOTOREPORTAJ Cu ce priveliște sunt întâmpinați turiștii la malul mării, în Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 618

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 647

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 1308

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 619

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 722

Vremea în Dobrogea Temperaturi plăcute și cer senin, apoi instabilitate atmosferică în zilele ce urmează

28 Apr 2024 487

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 842

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 582

Constanța Polițiștii serviciului siguranță școlară și prevenirea criminalității, prezenți în rândul tinerilor alfați pe litoral (FOTO)

27 Apr 2024 431

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 599