Percheziții într-un dosar de evaluare fiscală și înșelăciune calificată la Constanța. Ce au constatat polițiștii (VIDEO)

Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 11 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Prahova și în municipiul București, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune calificată.

La data de 11 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Prahova și în municipiul București, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune calificată, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie - august 2019, reprezentanții ai două societăți comerciale din municipiul Constanța ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni economice nereale, reprezentând cheltuieli aferente unor achiziții de deșeuri de la diverse persoane fizice și juridice.

Ulterior, ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni de livrare nereale a acelor deșeuri, către o societate comercială de reciclare a deșeurilor.

În acest mod, operatorii economici și-ar fi asigurat avantaje de natură fiscală și ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului, prin plata unui impozit pe profit mai mic.

De asemenea, reprezentanții celor două societăți comerciale ar fi indus în eroare societatea care decontează serviciile de reciclare, respectiv un Organism de Transfer de Responsabilitate (OTR), care le-ar fi acordat bonificații pentru operațiunile fictive de reciclare a deșeurilor.
 
Prejudiciul în cauză este în curs de stabilire.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie. 

În cauză cercetările sunt continuate, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de evaziune fiscală și două infracțiuni de înșelăciune calificată.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale - Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. 
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Trei indivizi din Brăila, depistați pentru grup infracțional organizat, trafic de persoane și minori

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Acțiuni ale polițiștilor la Techirghiol și Mihail Kogălniceanu! Au fost aplicate sancțiuni

20 Feb 2024 345

Județul Constanța Un tractorist și un sofer sancționați de polițiștii rutieri! Ce au stabilit oamenii legii

20 Feb 2024 357

Polițiștii IPJ Constanța au desfășurat mai multe acțiuni în apropierea școlilor din județ

20 Feb 2024 365

Zeci de șoferi vitezomani depistați de polițiști în municipiul Constanța în urma unor acțiuni

20 Feb 2024 306

Două persoane bănuite de șantaj, reținute la Constanța! Cum acționau suspecții

20 Feb 2024 466

Știri Constanța Intervenție în incinta unei unități medicale din Băneasa. Un bărbat ar fi smuls armamentul din dotarea unui polițist!

20 Feb 2024 647

Știri Constanța Acțiune pe drumurile naționale din județul Constanța. Amenzi aplicate

20 Feb 2024 527

Șofer de 25 de ani oprit în trafic pe Bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! A fost întocmit dosar penal

19 Feb 2024 532

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi

19 Feb 2024 385

Inconștiență în trafic la Constanța! Ce au constatat polițiștii când au oprit o mașină pentru control

19 Feb 2024 487

Șofer beat și fără permis, depistat în trafic pe bulevardul Tomis din Constanța

19 Feb 2024 424

Știri Constanța Un șofer a lovit o mașină parcată după ce s-a urcat băut la volan

18 Feb 2024 678

Știri Constanța Conducere periculoasă! Doi șoferi depistați băuți la volan în Cumpăna

18 Feb 2024 672

IPJ a amendat executantul lucrărilor pentru fleacuri Sute de constănțeni au depus petiții pentru a stopa resistematizarea rutieră pe Ferdinand și Cuza Vodă! (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 2071

Șofer băut, prins la volan de polițiștii din Constanța, conducând cu viteză

18 Feb 2024 547