Peste 200.000 de ţigări, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Într-o acţiune desfăşurată în Portul Constanţa Sud Agigea, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, au depistat şi indisponibilizat 225.000 de pachete cu ţigarete fabricate în China, susceptibile a fi contrafăcute, sosite din direcţia Slovenia pe adresa unei societăţi comerciale din Bucureşti, cu o valoare de peste 2.000.000 de lei, dacă ar fi originale.
 
Astfel, ieri, acţionând în baza analizei de risc privind punerea în circulaţie a unor mărfuri contrafăcute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container încărcat cu ţigarete, care sosise din direcţia Slovenia şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din Bucureşti.
 
În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au fost descoperite 225.000 de pachete cu ţigarete din mărcile Ashima Luxury Size, Ashima Luxury Blue, Marble Gold, Marble King Size Luxe, Strand King Size şi Strand Blue, fabricate în China, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 2.000.000 de lei, dacă ar fi originale.
 
A fost luată măsura indisponibilizării întregii cantităţi de ţigarete până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.
 
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 57 de ani, respectiv un cetăţean american, de 51 de ani, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Țigări de contrabandă, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea (galerie foto)

20 Sep 2020 2098

Aproape 5 milioane de tuburi pentru ţigări, confiscate în Agigea

19 Aug 2015 1714