Pisici, câini și păsări Câte animale mici și mari au salvat pompierii constănțeni anul trecut și anul acesta

 
  • În cursul acestui an, până la data de 31 iulie 2021, au avut loc 47 de intervenții pentru salvarea unor animale, patru dintre acestea fiind pentru animale mari, 39 pentru animalele mici (câini și pisici) și patru pentru salvarea unor păsări.
  • În toate aceste intervenții, ISU Dobrogea și-a onorat jurământul depus, pompierii reușind să salveze toate animalele aflate la un pas de moarte și arătând astfel, încă o dată, că fiecare viață contează pentru un salvator, că fiecare suflet merită salvat.
  • În anul anterior, au fost în total 61 de intervenții, dintre acestea șapte fiind pentru animale mari, 48 pentru animalele mici și șase pentru păsări.
  • Dincolo de discuțiile și părerile pro și contra stârnite pe marginea intervențiilor pentru animalele aflate în pericol de moarte, pompierii din cadrul ISU Dobrogea își respectă în continuare jurmântul, apărând și protejând viața, în toate formele sale.

La intrarea în profesia de pompier, se depune un jurământ care, ulterior, ghidează activitatea salvatorilor, dar și întregul mod de a gândi și acționa – aceștia se angajează să apere viața, fie că este vorba despre cea a oamenilor, fie că este vorba despre ființele necuvântătoare.
 
Nu o dată, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost chemați să răspundă acestui jurământ și să intervină pentru ajutorarea unor animale aflate în pericol de moarte.
 
În cele aproape 50 de intervenții pe această latură înregistrate în primele șapte luni ale anului în județul Constanța, ISU Dobrogea și-a onorat jurământul depus, pompierii reușind să salveze toate animalele aflate la un pas de moarte și arătând astfel, încă o dată, că fiecare viață contează pentru un salvator, că fiecare suflet merită salvat.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziția ZIUA de Constanța de către reprezentanții ISU Dobrogea, în cursul acestui an, până la data de 31 iulie 2021, au avut loc 47 de intervenții pentru salvarea unor animale, patru dintre acestea fiind pentru animale mari, 39 pentru animalele mici (câini și pisici) și patru pentru salvarea unor păsări.
 
În anul anterior, au fost în total 61 de intervenții, dintre acestea șapte fiind pentru animale mari, 48 pentru animalele mici și șase pentru păsări.
 
Totodată, pompierii au explicat că „intervențiile pentru salvarea animalelor nu sunt cu grad de dificultate ridicat, majoritatea sunt acțiuni de salvare din medii ostile vieții (căzute în fântâni, șanțuri ș.a.)“.
 
Salvatorii au precizat că intervențiile sunt clasificate astfel: animale mari, animale mici și păsări, iar cele mai des întâlnite sunt intervențiile la animale mici (câini și pisici).
 
Foarte important, dovedind încă o dată că fiecare suflet merită salvat și că fiecare viață contează, pompierii constănțeni au precizat că „nu au fost înregistrate situații în care animalele să nu poată fi salvate“.

 
Dincolo de discuțiile și părerile pro și contra stârnite pe marginea intervențiilor pentru animalele aflate în pericol de moarte, pompierii din cadrul ISU Dobrogea își respectă în continuare jurmântul, apărând și protejând viața, în toate formele sale.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Intervenție ISU Dobrogea în Constanța pentru salvarea unui animal
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 657

ISU Constanța – Incendiile pot pune în pericol viețile omenești!

24 Apr 2024 372

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 536

Aproape 160 de misiuni executate de pompierii militari din Constanța, în perioada 19-21 aprilie

22 Apr 2024 314

Intervenție a pompierilor ISU Constanța în Cimitirul Central. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 1374

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O mașină a ieșit de pe carosabil și a intrat în peretele unei case

20 Apr 2024 964

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 707

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 475

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1010

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 1170

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3214

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 361

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 472

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1963

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1629