Politistul Nucu inculpat, condamnat, martor si executat silit

poli_desnucu.jpgJudecătoria Constanţa a respins recent o acţiune civilă îndreptată împotriva fostului agent Iulian Iliuţă Nucu

Cu două procese penale în care este inculpat, fie pentru fapte de corupţie, fie pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului, ex-agentul de poliţie Iulian Iliuţă Nucu pare un obişnuit al instanţelor. De curând, omul legii a scăpat aproape la mustaţă de la o executare silită, după ce instanţa a respins acţiunea creditorului lui Nucu.

Totuşi, a fi chemat în instanţă pentru datoriile acumulate nu pare a fi o noutate pentru fostul poliţist, dat fiind că în 2007 a fost dat în judecată de Tonsi Trade SRL pentru că nu şi-a plătit ratele la aparatele achiziţionate. Revenind la momentul de faţă, însă, ex-poliţistul a mai fost citat şi ca martor într-un proces de viol şi, din când în când, mai dă cu subsemnatul pe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, unde continuă cercetările faţă de el cu privire la săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului de ocrotire a unor bunuri, dar şi pentru fals material în înscrisuri oficiale. Oaie neagră a uniformei, Iulian Iliuţă Nucu a fost condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, fiind găsit vinovat de judecătorii Tribunalului Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Sentinţa a fost atacată în apel, care urmează să se judece la Curtea de Apel Constanţa. În paralel, pe rolul Judecătoriei Constanţa se desfăşoară procesul în care Nucu este judecat pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului, dosarul urmând să aibă termen pe 18 martie.

Judecat pe 1 aprilie

De când a fost trimis în judecată pentru aceste infracţiuni de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Nucu s-a ales cu un nou proces. Dosarul a fost înregistrat sub numărul 4014/212/2010, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei, iar obiectul acestuia este „încuviinţarea executării silite în zile nelucrătoare". Cel care ţinea să-l execute silit pe Nucu este un anume Nicolae Aldea, care are calitatea de creditor în dosar, în timp ce fostului poliţist îi revine rolul de debitor. Totuşi, de data aceasta, instanţa a decis în favoarea fostului poliţist, respingând cererea creditorului. În ceea ce priveşte procesul de viol în care Iulian Nucu are calitatea de martor, este vorba despre o faptă comisă în urmă cu câţiva ani, inculpaţi în proces fiind George Gheorghe şi Ionuţ George Bucur, iar parte vătămată este Sevghiul Salim. Şirul proceselor lui Nucu se încheie cu dosarul în care este judecat pentru infracţiuni de corupţie, procesul având termen pe 1 aprilie la Curtea de Apel Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.