Razii ale polițiștilor de la Transporturi în gări și trenuri de călători! Ce nereguli au fost constatate la Constanța

Foto: Poliția RomânăÎn perioada 13 – 14 mai 2024, la nivel național, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 405 stații de cale ferată și 409 trenuri de călători, fiind legitimate 2.641 de persoane.

Potrivit Poliției Române, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 310 sancțiuni contravenționale, dintre care 143 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, una la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 72 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 70.600 de lei.

Exemple:

1. La data de 13 mai 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța- Postul de Poliție T.F. Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în zona stației C.F. Constanța, un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a avea acest drept.

2. La data de 14 mai 2024, ora 16:20, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București - Biroul Județean de Poliţie Transporturi Ilfov - Postul de Poliție Transporturi Navale Snagov, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în comuna Periș, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe DJ 101B, un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a avea acest drept.

3. La data de 13 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova -Biroul Județean de Poliţie Transporturi Dolj, în urma activităților desfășurate în Stația C.F. Craiova, au depistat un bărbat, de 25 de ani, iar, în urma controlului corporal, asupra acestuia au fost găsite 8 plicuri, ce conțineau fragmente vegetale uscate, care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, pentru continuarea cercetărilor.

4. La data de 13 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova -Biroul Județean de Poliţie Transporturi Gorj, în urma activităților desfășurate în stația CF Ecaterina Teodoroiu, au depistat un bărbat, de 48 de ani, din Târgu Jiu, care figura în bazele de date ale Poliției Române ca dispărut.


Persoana în cauză suferă de afecțiuni psihice și a plecat voluntar de la domiciliu la data de 10 mai 2024, fără a fi victima vreunei infracțiuni.

Acesta a fost încredințat tatălui său.

5. La data de 13 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați - Biroul de Investigații Criminale, în urma administrării probatoriului într-un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, au identificat un bărbat, de 34 ani, din Măstăcani, județul Galați, bănuit de lovirea sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări a reieșit că, la data de 19 februarie 2024, o femeie de 62 de ani, în timp ce călătorea cu un tren, ar fi fost lovită cu pumnul în zona feței de o persoană necunoscută, căreia i-a atras atenția că face gălăgie în tren, fiindu-i distruși și ochelarii.

Față de bărbatul bănuit a fost dispusă, prin ordonanță, reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Galați, iar, la data de 14 mai 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Razie în trenurile care circulă pe magistrala Constanța – Cernavodă! Au fost aplicate mai multe amenzi

20 Feb 2024 886

Constanța Mecanici de locomotivă și șefi de tren, testați de polițiști cu aparatul etilotest

20 Oct 2023 834

Pericol în transportul feroviar! Un acar și un șef de manevră depistați băuți în timpul serviciului

14 May 2023 1026

Mii de acțiuni desfășurate de polițiști în 2022 în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi

05 Mar 2023 951

Razie în trenuririle care circulă pe ruta Constanţa-Bucureşti. Vizaţi, călătorii care nu cumpără bilet

09 May 2017 3131