Rute recomandate de politia rutiera spre litoral si munte

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că Poliţia Rutieră se aşteaptă la creşteri semnificative ale valorilor de trafic, mai ales spre sfârşitul zilei, motiv pentru care au fost luate măsuri speciale de fluidizare a circulaţiei.

Un elicopter pus la dispoziţie de Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor va survola şoselele spre staţiunile montane şi litoral, pentru a urmări modul în care se desfăşoară traficul rutier şi pentru a transmite informaţii utile echipajelor de la sol, care pot interveni prompt în caz de necesitate. Mulţi conducători auto vor profita din plin de vremea frumoasă şi îşi vor amâna plecarea la drum până la lăsarea serii. De aceea, este posibil să apară probleme de fluenţă a circulaţiei atât pe DN1 în zona staţiunilor montane, cât şi pe traseul de întoarcere de pe litoral.

Se va acţiona, în principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de trafic, oprirea nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

Din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, deplasarea se poate face
-pe DN71 Sinaia - Târgovişte - Bucureşti
Dinspre Braşov, pentru a se evita Valea Prahovei, se poate circula astfel:
-pe DN1A Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Centura de Est a municipiului Ploieşti - DN1 Ploieşti - Bucureşti;
-pe DN73 Braşov - Piteşti - autostrada A1 Piteşti - Bucureşti.

Ţinând cont de faptul că în judeţul Constanţa traficul rutier pe DN22C Basarabi - Medgidia - Cernavodă se desfăşoară anevoios la sfârşit de săptămână, deoarece drumul este alcătuit din doar două benzi, conducătorii auto pot utiliza următoarea variantă alternativă:

? DN2A-Constanţa-Hârşova-Giurgeni-Ţăndărei-Slobozia-Urziceni şi în continuare DN2- Urziceni- Bucureşti.

Pentru evitarea porţiunii de drum foarte aglomerate dintre staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord se poate circula din Mangalia pe DJ 391 până la Negru Vodă, în continuare pe DN 38 până la Agigea şi apoi pe DN 39 înspre Constanţa.



Foarte important de ştiut este şi faptul că astăzi, între orele 06.00 şi 22.00, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone au interdicţie de circulaţie pe tot traseul Autostrăzii A2, DN 22C (Cernavodă-Basarabi) şi DN 3 ( Basarabi-Constanţa). Le recomandăm conducătorilor de autovehicule grele să circule pe ruta DN2-Bucureşti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Hârşova-Constanţa.

Pentru un trafic fluent şi sigur, recomandăm:

-Plecarea din timp la drum;

-Deplasarea cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic;

-Conducătorii auto să manifeste prudenţă şi atenţie sporită pe toată durata deplasării şi să nu conducă în stare de oboseală, deoarece temperaturile ridicate favorizează adormirea la volan, cauză din ce în ce mai frecventă de producere a accidentelor.

-Păstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehicululele care circulă înainte, pentru a se putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când acestea frânează brusc;

-Efectuarea manevrelor de depăşire numai după o atentă asigurare;

-Respectarea semnalelor poliţiştilor rutieri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Atenție, șoferi! Accident rutier pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1277

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 505

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1270

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 235

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 679

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 690

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 638

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 833

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 302

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 601

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 566

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 953

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 917

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 256

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 852