Senatorii au aprobat, Petroconst executa pasarela

cap1.jpgDupă ce, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii Primăriei Constanţa erau speriaţi de faptul că vor pierde cei 4,64 de milioane de lei dacă până la sfârşitul anului Guvernul nu va da o Ordonanţă de Guvern pentru construirea pasarelei Mamaia, la începutul acestei săptămâni, senatorii au votat, cu 85 voturi „pentru" şi o abţinere, construirea portului de agrement din staţiune

Parlamentarii au fost, într-un final, de acord cu trecerea în administrarea Consiliului Local Constanţa a terenului de 2.129 mp din staţiunea Mamaia, aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române - Direcţia Dobrogea - Litoral, astfel încât, până la sfârşitul lui 2009, obiectivul turistic să fie finalizat.

Cu atât mai mult cu cât toate etapele premergătoare demarării construcţiei sunt deja finalizate, inclusiv banii alocaţi de la Ministerul Turismului. Singura problemă până la începutul acestei săptămâni a fost faptul că, dat fiind actualul context politic, nu era posibilă emiterea actului în cauză. Doi dintre parlamentarii PSD care au susţinut proiectul, Alexandru Mazăre (Constanţa) şi Trifon Belacurencu (Tulcea), au subliniat importanţa pe care realizarea acestui obiectiv o are în ceea ce priveşte turismul la Marea Neagră.

Mazăre a evidenţiat că proiectul de lege trebuie aprobat fiindcă pentru un turism de calitate trebuie să existe preocupare şi pentru problema agrementului. De cealaltă parte, Belacurencu a subliniat că portul de agrement din staţiunea Mamaia va pune în valoare alte două porturi - Sfântul Gheorghe şi Sulina. De altfel, se pare că proiectul va beneficia şi de sprijinul democrat-liberalilor din Senat, care şi-au manifestat interesul în ceea ce priveşte realizarea pasarelei din Mamaia. Proiectul de hotărâre a fost penultimul dezbătut de membrii Senatului, nr. 29, termenul de adoptare tacită fiind 19 noiembrie 2009.

pasarela_alexandru_mazare_06.jpgPetroconst face pasarela

După cum anunţam în ediţia de săptămâna trecută a cotidianului nostru, societatea care se va ocupa de finalizarea obiectivului, SC Petroconst SRL, este una dintre firmele care au câştigat mai multe licitaţii asemănătoare de la administraţia locală sau judeţeană. De altfel, informaţia referitoare la numele constructorului a fost ţinut secret până când lunea trecută, la primărie, a avut loc dezbaterea publică referitoare la impactul pasarelei asupra mediului, la care a participat şi unul dintre directorii societăţii desemnate câştigătoare. Astfel, potrivit anunţului de atribuire numărul 70520 din 21.10.2009, societăţii SC Petroconst SRL i-a fost încredinţat contractul nr. 135765, pentru „execuţia lucrărilor de construcţii aferente obiectivului de investiţii Pasarela Mamaia, inclusiv serviciul de proiectare PAC, PT+CS+DDE", pentru suma de 3.860.219 lei fără TVA, cu câteva sute de mii mai puţin faţă de valoarea estimată a contractului, 4.245.640 de lei, fără TVA. Ministerul Turismului a alocat, în luna iunie a acestui an, 4,64 milioane de lei pentru realizarea obiectivului de investiţie.

{mos_ri:Petroconst} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 227

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 300

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 475

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 447

Cumpărări directe Constanța Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă, contract de furnizare de agregate de carieră și de balastieră (DOCUMENT)

22 Apr 2024 404

Licitații Constanța Achiziție de peste jumătate de milion de lei făcută de Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

22 Apr 2024 495

Primăria Constanța va repara și va pune în funcțiune sistemul de irigații. Câți bani alocă?

20 Apr 2024 500

IPJ Constanța, pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie! Investiție de 55.000 de euro pentru reparații generale la sediu

19 Apr 2024 363

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” investește în lucrări de reparații laborator smart labs și anexă (DOCUMENT)

19 Apr 2024 340

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, licitație deschisă pentru lucrări de reparații la atelierul mecanic (DOCUMENT)

19 Apr 2024 338

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 368

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 495

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 490

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 498

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 388