Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Defilare militară la Constanța, de Ziua Națională a României (FOTO+VIDEO)


UPDATE 8

Mihai Lupu ia cuvântul.

“Nu intenționez să țin o lecție de istorie. Cu toții cunoașteți aceste date. În aceste momente am fost crescuți să ne bucurăm, să sărbătorim și să aducem omagii celor care s-au sacrificat în lupte. România este astăzi datorită lor! Despre România și forma inedită învață copiii noștri la școală. Despre România bogată și frumoasă vorbesc străinii în documentare și cărți. Cum ne implicăm fiecare în promovarea acestei țări minunate?

O națiune trebuie să se ridice mai sus de neînțelegeri și conflicte. 


UPDATE 7 

Ia cuvântul Chițac.

“Stimați oaspeți și invitați, dragi constănțeni, astăzi sărbătorim ziua națională a României. Privim cu admirație și recunoștință la conducătorii din trecut și la eroi. Cu un război la graniță și altul în Orientul Mijlociu, traversăm vremuri tulburi.

Trebuie să fim uniți și alături de aliații noștri din NATO și UE. Constanța renaște pas cu pas și voi duce la capăt ceea ce mi-am propus. Deciziile curajoase pot duce la rezultate bune, chiar cu riscul unui disconfort”

El înșiră acum proiectele care sunt începute și vor fi finalizate

Proiect cu proiect, alături de partenerii de la nivel central construim orașul pe care ni-l dorim. Nu putem să facem toate acestea fără sprijinul constănțenilor.


UPDATE 6

Ia cuvântul prefectul Coșa.

“1 Decembrie e una din acele zile unde ne rostim la mulți ani. Este primul 1 decembrie unde nu pot avea aceste trăiri pentru ca în județul Constanța mai există 3000 de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual, ci fără curent și apă. Din 1918 pe actele noastre de identitate scrie România. Poate ar trebui să transpunem acest cuvânt și în viața cotidiană. Ar trebui să ne facem treaba unde suntem plătiți de salarii și dividende. Să nu mai vedem doar elevul, pacientul, și să vedem omul cu toată lumea lui interioară”


UPDATE 5
 

Se citește mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Este Ziua Națională a României, sărbătoarea tuturor românilor, o zi în care m-aș bucura să retrăim spiritul unității care i-a înflăcărat pe înaintașii noștri de acum 105 ani, înfăptuitorii Marii Uniri.



Prezentul ne provoacă să facem față unor situații pe care cu greu le-am fi anticipat cu doar câțiva ani înainte și care pun o lume întreagă la încercare, iar România nu este nici ea ocolită. Istoria și Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unității noastre și, iată, avem prilejul, cu fiecare nouă provocare a prezentului, să demonstrăm că împreună, noi românii, avem puterea de a ne atinge marile obiective. Acest lucru implică eforturi din partea tuturor și, mai ales, o înțelegere a preocupărilor fiecărui român.

Consider că mesajul de unitate al acestei zile ar trebui să fie prezent în orice acțiune a noastră, indiferent dacă ne referim la cetățeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau la clasa politică.

Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți și al fiecărui cetățean. O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viața de zi cu zi a românilor, este un obiectiv firesc, capabil să ne unească. 

La mulți ani, tuturor românilor!

La mulți ani, Romania!


UPDATE 4

Se intonează imnul României. 

Aproximativ 2000 de persoane sunt prezente. Cifrele pot varia.



UPDATE 3

Onorul militar a fost dat de prefectul Coșa. 


UPDATE 2 

La eveniment participă și primarul Chițac.


UPDATE 1 

Evenimentul a început. 



Ziua Națională a României este celebrată și la Constanța. 

De la ora 11:00,  pebulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian are loc o defilare militară.

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României. Această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria țării noastre, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.


 Programul zilei de 1 Decembrie este următorul:

- Ora 09:00, Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic- ceremonie militară și religioasă;
- Ora 11:00, bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian- defilare militară;
- Ora 11:45 – bulevardul Tomis, zona Palatului Administrativ, spectacol de artificii de zi;
 
- Ora 16:00 - Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, spectacol susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale;
- Ora 17:00, pe itinerariul Sala Sporturilor-Bulevardul Tomis-Parcul Arheologic-Monumentul Victoria, retragerea cu torțe a militarilor;
- Ora 19:00, Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, spectacol Nicolae Voiculeț și Viorica Macovei. În deschidere, începând cu ora 17:00, pe scena din parc vor evolua: Anastasia Moisa, Alesia Somandra, Antonia Ilioiu, Ania Brighidău, Vlad Gurău, Maria Bărbuță, Adelina Ciortescu, Maria Chiruță.



Citește și:
 Știri Constanța aziLIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ana

01 Dec, 2023 17:10

Foarte frumoase manifestări.?Cât au costat ?Oare pentru reabilitarea blocurilor T de pe stada Bravilor 8 nu se găsesc bani ?Romanii din aceste 3 blocuri trăiesc fără căldură și apa calda de 15 ani din cauza 3 rauplatnici infractori.Arata ca niște ghetouri.Oamenii care muncesc din aceste blocuri trăiesc ca niște animale.

Articole asemanatoare

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2145

Ședinţă solemnă dedicată aniversării Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, la Parlament

04 Dec 2023 726

Primăria Cumpăna, județul Constanța Mesajul transmis de Ziua Națională a României

01 Dec 2023 1038

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu Mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2023 817

Editorial Unitate, mândrie și aspirații- Sărbătorind Ziua Națională a României

01 Dec 2023 972

IPJ Constanța „La mulți ani de Ziua Națională a României!”. Iată cum au defilat polițiștii în această zi de sărbătoare (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 937

LIVE Text Spectacol la Constanța de Ziua Națională susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale (Galerie FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1348

LIVE VIDEO ​Ziua Națională a României, sărbătorită în mod inedit la Constanța (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1112

Comandantul flotei, contraamiral Cornel Eugen Cojocaru, despre nava antimină care va ajunge înainte de Crăciun la Constanța (VIDEO)

01 Dec 2023 1364

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

01 Dec 2023 1885

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, de Ziua Națională a Romnâniei „Toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să‑i dăm şansa unui nou început“

01 Dec 2023 728

Ziua Națională a României, marcată la Constanța. Prefectul Coșa a transmis un mesaj manifest (VIDEO)

01 Dec 2023 1030

Imaginea zilei Constanța Unitatea și devotamentul într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie (FOTO)

01 Dec 2023 1830

Sportul din Constanța, mesaje de Ziua Națională a României. „Oriunde, tot timpul, cu tricolorul, mândri!“ (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 1015

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2023 766