Sute de amenzi aplicate în ultima săptămână de polițiștii de la Transporturi. Ce nereguli au fost sancționate

În perioada 7 – 13 iulie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi.

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Potrivit reprezentanților Poliției Române, astfel, au fost legitimate 2.283 de persoane, fiind controlate 534 de autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 217 stații și triaje, dar și în 1.012 trenuri de călători.

„Polițiștii au efectuat verificări la 47 de nave și ambarcațiuni, au constatat 59 de infracțiuni și au cercetat 57 de persoane.

Au fost depistate 4 persoane urmărite, verificate 11 obiective de pază și 28 de permise de pescuit.

Polițiștii de la transporturi au retras 10 certificate de înmatriculare, reținut 18 permise de conducere și aplicat 505 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 168.340 de lei“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.


Exemple:

1. La data de 9 iulie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța - Postul de Poliție Transporturi Navale Fetești au descoperit o construcție pe structură metalică, cu pereți și acoperiș confecționate din foi de tablă, împrejmuită cu gard, care ar fi aparținut unui bărbat, de 42 ani, din comuna Bordușani, județul Ialomița, pentru care nu deținea autorizație eliberată de Apele Române.


În cauză, a fost întocmit dosar penal.

2. La data de 8 iulie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași - Biroul Județean de Poliție Transporturi Botoșani – Postul de Poliție Transporturi Navale Stânca - Costești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani.

În urma legitimării, s-a constatat că acesta emana halenă alcoolică.

Ulterior, testarea cu aparatul etilotest a indicat 0,44 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Citește și: 

Crimă cumplită în Austria! Suspecții ar avea legătură cu România! Polițiștii români participă la anchetă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.