Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

Sursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin GRINDEANU, va participa miercuri, 24.04.2024, la Tulcea, cu prilejul recepției la finalizarea proiectului de dezvoltare a Aeroportul Internațional “Delta Dunării”.
Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), alocuțiunea ministrului Sorin GRINDEANU va fi transmisă pe canalul de Facebook al MTI, începând cu ora 10:30.

 
Reamintim că mâine va avea loc conferința de recepție a lucrărilor la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea, organizată de  Consiliul Județean Tulcea, cu ocazia încheierii proiectului de dezvoltare, întins pe durata a doi ani.
La conferința de prezentare a rezultatelor investiției vor fi prezenți, alături de conducerea Consiliului Județean și a aeroportului, oficiali guvernamentali de la nivel național și local, delegați ai Asociației Aeroporturilor din România și ROMATSA, reprezentanți ai operatorilor aerieni și antreprenori din turism. Aceștia vor expune planurile și perspectivele pentru operarea zborurilor directe, precum și impactul așteptat asupra economiei locale, conform Consiliului Județean Tulcea.
 
Seria evenimentelor continuă
 
„După conferința oficială, vineri, 26 aprilie, începând cu ora 10:00, toți tulcenii și vizitatorii din întreaga regiune sunt așteptați să viziteze noile facilități ale aeroportului în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”.
Astfel, invitații vor avea ocazia să viziteze noul terminal și să se bucure de o expoziție de tehnică militară, la care își vor da concursul principalele instituții militarizate din județul Tulcea, fiind pregătită și o prezentare de mașini restaurate cu valoare istorică”, menționează sursa citată.
Punctul culminant al evenimentului va fi un spectacol de show aviatic unde va evolua Aeroclubul României, prin Șoimii României - Hawks Of Romania, de la ora 16:00.
 
Despre modernizarea Aeroportului Internațional „Delta Dunării” Tulcea
 

„Ca urmare a construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal. Astfel, aeroportul răspunde, în acest moment, standardelor cerute de companiile aeriene, pentru operarea de zboruri regulate și în regim charter, și deschide noi oportunități atât de creștere a numărului de turiști străini în județ, cât și de călătorii directe, către destinații din străinătate, pentru tulceni”, au comunicat reprezentanții Consiliului Județean Tulcea.
Alături de construcția noului terminal, investiția a vizat și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor.
 

Citește și

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ARBDD Noi condiții pentru pescarii din Delta Dunării

25 May 2024 468

S-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Zilelor Medicale Tulcene

25 May 2024 336

Cei mai buni sportivi tulceni, premiați în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Sportului Tulcean (FOTO)

25 May 2024 348

Jandarmii din Tulcea intervin în garajul unei locuințe! Motivul pentru care o femeie a sunat la 112

24 May 2024 529

Direcția Silvică Tulcea cumpără semănătoare pentru specii foioase (DOCUMENT)

24 May 2024 389

UPDATE. Pompierii din Tulcea, solicitați să Intervină la trei Incendii de vegetație uscată și stuficolă (FOTO)

24 May 2024 408

Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea, suspectat de luare de mită! Cazul ajunge la Constanța

24 May 2024 457

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

24 May 2024 441

IJJ Tulcea Jandarmul tulcean, Sorin Andrici, aleargă pentru gemenele luptătoare

24 May 2024 317

Bărbat din Tulcea, cercetat pentru trafic de droguri de risc. Iată ce au constatat polițiștii (GALERIE FOTO)

24 May 2024 289

Licitații Tulcea Olcocons SRL Brăila reabilitează cu 225.000 de euro Școala Gimnazială Baia, corpul din curtea bisericii. Unitatea ar fi fost vizatată de regele Ferdinand I (DOCUMENT)

24 May 2024 341

Surse Cine ar fi bărbatul arestat, la cererea DIICOT, pentru trădare, în formă continuată! (MINUTĂ)

24 May 2024 948

Totul s-a întâmplat la Tulcea! DIICOT acuză - trădare! Fotografii cu obiective militare NATO, din Tulcea, transmise către diplomați din Ambasada Federației Ruse

24 May 2024 890

Competiții sportive în siguranță, alături de jandarmii din Tulcea

24 May 2024 290

Spectacolul „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart Tulcea

23 May 2024 367