Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

Sursa foto: Facebook

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin GRINDEANU, va participa miercuri, 24.04.2024, la Tulcea, cu prilejul recepției la finalizarea proiectului de dezvoltare a Aeroportul Internațional “Delta Dunării”.
Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), alocuțiunea ministrului Sorin GRINDEANU va fi transmisă pe canalul de Facebook al MTI, începând cu ora 10:30.

 
Reamintim că mâine va avea loc conferința de recepție a lucrărilor la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea, organizată de  Consiliul Județean Tulcea, cu ocazia încheierii proiectului de dezvoltare, întins pe durata a doi ani.
La conferința de prezentare a rezultatelor investiției vor fi prezenți, alături de conducerea Consiliului Județean și a aeroportului, oficiali guvernamentali de la nivel național și local, delegați ai Asociației Aeroporturilor din România și ROMATSA, reprezentanți ai operatorilor aerieni și antreprenori din turism. Aceștia vor expune planurile și perspectivele pentru operarea zborurilor directe, precum și impactul așteptat asupra economiei locale, conform Consiliului Județean Tulcea.
 
Seria evenimentelor continuă
 
„După conferința oficială, vineri, 26 aprilie, începând cu ora 10:00, toți tulcenii și vizitatorii din întreaga regiune sunt așteptați să viziteze noile facilități ale aeroportului în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”.
Astfel, invitații vor avea ocazia să viziteze noul terminal și să se bucure de o expoziție de tehnică militară, la care își vor da concursul principalele instituții militarizate din județul Tulcea, fiind pregătită și o prezentare de mașini restaurate cu valoare istorică”, menționează sursa citată.
Punctul culminant al evenimentului va fi un spectacol de show aviatic unde va evolua Aeroclubul României, prin Șoimii României - Hawks Of Romania, de la ora 16:00.
 
Despre modernizarea Aeroportului Internațional „Delta Dunării” Tulcea
 

„Ca urmare a construcției noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe Aeroportul Tulcea a crescut de la 50 persoane/oră, așa cum a funcționat în ultimii ani, până la 400 persoane/oră, prin construirea unui nou terminal. Astfel, aeroportul răspunde, în acest moment, standardelor cerute de companiile aeriene, pentru operarea de zboruri regulate și în regim charter, și deschide noi oportunități atât de creștere a numărului de turiști străini în județ, cât și de călătorii directe, către destinații din străinătate, pentru tulceni”, au comunicat reprezentanții Consiliului Județean Tulcea.
Alături de construcția noului terminal, investiția a vizat și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor.
 

Citește și

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel Ciolacu, în vizită la Episcopia Ortodoxă din Tulcea (FOTO)

03 May 2024 267

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 249

Tradiții de Paște Pentru locuitorii județului Tulcea peștele este nelipsit de pe masă

03 May 2024 265

„Accesul interzis în zona liberă fără permis”, expoziție de fotografie la Casa Avramide din Tulcea

03 May 2024 311

„Eva Nostra“ se reîntoarce pe scena Teatrului „Jean Bart“ Tulcea

01 May 2024 400

Ziua Europei, marcată la Tulcea printr-un spectacol de excepție

01 May 2024 327

Măsurile ISU Delta Tulcea în contextul minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

30 Apr 2024 431

Jandarmii din Tulcea, în dispozitiv, în seara de Înviere și în minivacanța de 1 Mai

30 Apr 2024 583

Engolpionul din aur din colecția Muzeului Național de Istorie a României - o dovadă a prezenţei artei bizantine pe teritoriul ţării noastre

30 Apr 2024 516

Licitații Tulcea Euroest Plus Imobiliare SRL și Troia Premium Construct SRL, contract de peste jumătate de milion de euro pentru reabilitarea unui bloc din Tulcea (DOCUMENT)

30 Apr 2024 371

Ambasadorul Elveției în România, prezent la Tulcea. Ce s-a discutat

30 Apr 2024 372

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 518

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 497

13 absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, repartizați la IPJ Tulcea

29 Apr 2024 451

Licitații Tulcea Muntenia Invest SRL asfaltează străzile din Agighiol, comuna Valea Nucarilor, cu peste 2,29 milioane de euro (DOCUMENT)

29 Apr 2024 326