Un avion decolat de la Tuzla a aterizat "pe burta", pe Aeroportul Baneasa

Un avion de tip IAK 52, cu doua locuri, a aterizat "pe burta", pe o pista a Aeroportului "Aurel Vlaicu" Baneasa, din cauza ca nu i s-a deschis trenul de aterizare, traficul pe aeroport fiind intrerupt aproximativ 50 de minute, a declarat, joi seara, directorul aeroportului, Stefan Mladin. Incidentul s-a produs in jurul orei 20.20, aparatul implicat fiind un avion greu de acrobatie (categoria IV), de tip IAK 52, cu doua locuri. In urma incidentului, cele doua persoane aflate in avion nu au fost ranite, dar aparatul de zbor a fost avariat usor, a spus Stefan Mladin. Din cauza incidentului, o cursa care trebuia sa aterizeze pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" a fost redirectionata spre Aeroportul "Henri Coanda". Purtatorul de cuvant al Aeroportul "Henri Coanda", Valentin Iordache, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca in urma incidentului, noua aeronave care ar fi trebuit sa aterizeze pe Aeroportul Baneasa urmau sa fie redirectionate catre Aeroportul Otopeni. Ulterior, reprezentantii Aeroportului "Henri Coanda" au fost anuntati ca, intre timp, problemele de la Aeroportul Baneasa au fost rezolvate, astfel ca doar una din cele noua aeronave anuntate a mai aterizat pe Otopeni, a precizat Valentin Iordache. Potrivit directorului Aeroportului "Aurel Vlaicu" Baneasa, in acest caz a fost constituita o comisie de ancheta, formata din specialisti ai Ministerului Transporturilor si ai Autoritatii Aeronautice Civile, care urmeaza sa stabileasca exact cauzele care au dus la producerea incidentului. La ora transmiterii acestei stiri, traficul pe Aeroportul Baneasa a fost reluat, aparatul de zbor fiind scos deja de pe pista. Potrivit unor surse aeroportuare, avionul venea de la Tuzla (judetul Constanta) si avea la bord doi piloti, unul dintre acestia fiind proprietarul aparatului de zbor. "In acest aparat, pilotii stau unul in fata celuilalt. Pe locul din spate statea Dan Stefanescu, pilot la Blue Air si proprietar al aparatului de zbor. Pe locul din fata statea Laurentiu Stan, pilot particular", au precizat sursele citate.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 779

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1290

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 353

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 366

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1782

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 657

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1002

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 960

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 632

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 807

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 674

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 924

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1546

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 803

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 553