Un dosar care a şocat întreaga ţară Costel Stoian a fost condamnat la închisoare cu executare

Constănţeanul acuzat că ar fi tăiat, în mod intenţionat, pe data de 22 octombrie 2011, coarda unui alpinist utilitar, acesta din urmă prăbuşindu-se de la etajul trei, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Bărbatul a fost trimis în spatele gratiilor de Sofica Dumitraşcu, Maricela Cobzariu şi Lucian Macavei, judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Hotărârea este definitivă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Costel Stoian, de 58 ani, din Constanţa, „pe fondul unor discuţii contradictorii şi pe motiv că i-a fost murdărită faţada apartamentului, a tăiat, pe data de 22 octombrie 2011, coarda de susţinere de care era ancorat Gligore Ilea, de 31 ani, din Constanţa, în timp ce efectua lucrări de renovare la faţada unui bloc de pe strada Dezrobirii“. La două zile după acest incident şocant, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au propus preluarea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a dosarului. „În această cauză se efectuează cercetări faţă de Stoian Costel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de Procedură Penală, a dispus preluarea cauzei în vederea efectuării urmăririi penale şi soluţionării acesteia de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică“, conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Potrivit organelor de anchetă, în urma impactului cu solul, alpinistul a suferit numeroase traumatisme. Costel Stoian a fost judecat de Tribunalul Constanţa, instanţă care, la data de 10 ianuarie 2013, l-a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, care, la finele lunii septembrie 2013, a dispus executarea pedepsei de patru ani de închisoare aplicată lui Stoian prin sentinţa primei instanţe. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa a fost menţinută şi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, respectiv Sofica Dumitraşcu, Maricela Cobzariu şi Lucian Macavei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 decembrie 2022

06 Dec 2022 1619

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 martie 2022

23 Mar 2022 1910

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 septembrie 2020

17 Sep 2020 2030

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 mai 2020

12 May 2020 1830

Trimis la puşcărie de Curtea Supremă a României Decizie şoc în dosarul constănţeanului care ar fi tăiat coarda unui alpinist utilitar

27 May 2014 2105