Un primar din România a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale

foto cu rol ilustrativ Primarul comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, a fost găsit spânzurat, marţi, într-o anexă a locuinţei sale.

"La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat, prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vinţu de Jos, a fost găsit spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale. Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Reprezentanţii IPJ Alba au confirmat, pentru AGERPRES, că este vorba despre primarul comunei Vinţu de Jos.

Petru Ioan Barbu era membru al Partidului Naţional Liberal şi se afla la primul mandat, fiind nominalizat pentru o nouă candidatură.

În februarie 2021, edilul din Vinţu de Jos a fost reţinut de poliţişti, pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, ulterior fiind cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile. În cauză, a mai fost cercetat şi administratorul unei firme din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În toamna anului trecut, primarul a fost trimis în judecată în acest caz pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată. În urmă cu câteva zile, în 10 aprilie, Judecătoria Alba Iulia a admis în parte cererile şi excepţiile invocate de către cei doi inculpaţi şi firma din Bucureşti, constatând neregularitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Instanţa a dispus comunicarea încheierii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, iar în termen de 5 zile de la data comunicării procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.


Citește și:

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Un primar solidar cu Forțele Navale. Vasile Berariu, Boroaia, Omul Anului

29 Apr 2024 474

Corina Antonela Cristian, candidatul AUR la Primăria Bărăganu, obligată de instanță să-i achite Magdalenei Neague, actualul primar, 3.000 de lei

29 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 410

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 926

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1164

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 651

Candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral Fostul primar, Nicolae Matei își „aruncă" fiul în competiția electorală de la Năvodari!

29 Apr 2024 596

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 491

Iată de ce a fost achitat, definitiv, Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă!

28 Apr 2024 617

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 651

Luni, 29 aprilie, dr.Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al CJC la Biroul Electoral Județean

28 Apr 2024 377

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 820

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 5910

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 453

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 706