Doi sergenți, doi caporali, și un fruntaș, decorați de Klaus Iohannis pentru curajul și spiritul de sacrificiu dovedite în Afganistan

  • Ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare a unor militari, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Astfel, în semn de recunoștință și apreciere a profesionalismului, curajului și spiritului de sacrificiu dovedite în executarea misiunilor în Teatrul de Operații din Afganistan, în timpul cărora au fost răniți, Iohannis a conferit:

- Medalia Națională „Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari sergenților Brumă Gheorghe Ionuț-Marius și Czifrak Ioan Gabriel;

- Medalia Națională „Serviciul Credincios” clasa a III-a, cu însemn de război, pentru militari caporalului clasa I Reman Gheorghe Ioan-Iosif, caporalului clasa a III-a Oniga Ștefan Georgian-Florin și fruntașului Floare Macedon-Emil Dorian-Emil.


Decretele, cu numărele 64 și 65, a fost publicate în Monitoarele Oficiale al României Partea I numărerele 107 și 109/1.II.2021, și sunt contrasemnate de primul ministru Florin-Vasile Cîțu.

Reamintim că patru patru militari români, din cei cinci, din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a avut loc miercuri, 21 octombrie 2020, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate din regiunea Kandahar, Afganistan.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), dispozitivul exploziv declanșându-se la trecerea ultimului autovehicul din coloană.

 

Este vorba despre Brumă Gheorghe Ionuț-Marius, Czifrak Ioan Gabriel,  Reman Gheorghe Ioan-Iosif, și fruntașului Floare Macedon-Emil Dorian-Emil.


Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar.

Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. 

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar.



Sursa foto: Monitorul Oficial   
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.