Un șofer beat și fără permis a fugit de polițiști și s-a ascuns într-un lan de porumb. Suspectul, reținut

Foto: IPJ OltLa data de 26 august 2023, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut un tânăr, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Olt, în fapt, la data de 26 august 2023, în jurul orei 07:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce circula pe strada Mirila, din comuna Bobicești. 

„Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, s-a procedat la urmărirea acestuia până pe strada Sarului, unde a coborât din autoturism și a fugit pe câmp, într-o cultură de cereale.

La scurt timp, conducătorul auto a fost prins și imobilizat de către polițiști, acesta fiind un tănăr, în vârstă de 35 de ani, din comuna Bobicești.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat testarea, fiind transportat la Spitalul orășenesc Balș, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul avea permisul de conducere anulat“ - au precizat reprezentanții IPJ Olt.


În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„În urma probatoriului administrat, la data de 26 august 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Olt.

Citește și. 

Tatăl fetei decedate în accidentul de la 2 Mai - „ Îi rog pe procurori să aplice legea. Să lăsăm influența“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer din Olt, prins sub influența alcoolului de polițiști

11 Sep 2023 739

Un șofer drogat și un pieton beat, implicați într-un accident rutier în județul Olt

04 Sep 2023 822

Un șofer beat care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor a intrat cu mașina într-un gard de beton

19 Mar 2023 1224