Verifică dacă ne ascultă bineProcurorii constănţeni, „săriţi" la controalele privind interceptările

parchete_-_casca.jpgSecţia pentru procurori a CSM, „după suplimentarea ordinii de zi a acestei şedinţe, a hotărât efectuarea controlului cu tema «verificarea respectării dispoziţiilor articolului 91 indice 1 şi următoarele din Codul de procedură penală de către procurori în cauzele soluţionate în anul 2011 şi primul semestru al anului 2012» în perioada 28 mai - 22 iunie 2012"

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au hotărât să verifice dacă procurorii respectă dispoziţiile legale în ceea ce priveşte interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice şi a comunicărilor de orice natură. În mod foarte interesant, Parchetele constănţene par să fi fost scoase din ecuaţie. Cel puţin, în primă fază.

Pe ordinea de zi a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a aflat ieri nota Inspecţiei Judiciare privind efectuarea controlului cu tema „verificarea respectării dispoziţiilor articolului 91 indice 1 şi următoarele din Codul de procedură penală de către procurori în cauzele soluţionate în anul 2011 şi primul semestru al anului 2012", la mai multe unităţi de parchet. Textele legale arată că articolul 91 indice 1 din Codul de procedură penală şi următoarele fac referire la interceptările şi înregistrările audio sau video, fiind vorba, mai exact, despre „Condiţiile şi cazurile de interceptare şi înregistrare a convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicare".

Pe cine controlează

În soluţia afişată pe site-ul oficial al CSM, se arată că Secţia pentru procurori a CSM, „după suplimentarea ordinii de zi a acestei şedinţe, a hotărât efectuarea controlului (...) în perioada 28 mai - 22 iunie 2012", fiind vizate mai multe unităţi de parchet. Cap de listă este DIICOT - Structura Centrală, urmând ca verificările să se desfăşoare în perioada 28 mai - 8 iunie 2012. Lista continuă cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi unităţile din subordine, DNA Alba Iulia, DIICOT Alba Iulia şi Birourile Teritoriale Hunedoara şi Sibiu, Parchetul Curţii de Apel Braşov şi unităţile arondate, DNA Braşov, DIICOT Braşov şi Covasna, dar şi Parchetul Curţii de Apel Cluj şi unităţile arondate, DNA Cluj şi DIICOT Cluj, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa Năsăud. De asemenea, în ceea ce ar putea fi considerat un prim tur al verificărilor, mai sunt vizate Parchetul Curţii de Apel Craiova şi unităţile din subordine, DNA Craiova, DIICOT Craiova, Gorj şi Olt, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, cu unităţile arondate, DNA Galaţi, DIICOT Galaţi, Vrancea şi Brăila, precum şi Parchetul Curţii de Apel Suceava cu unităţile din subordine, DNA Suceava şi DIICOT Suceava şi Botoşani. Nu în ultimul rând, se vor face verificări şi la Parchetul Curţii de Apel Târgu Mureş şi unităţile arondate, DNA Târgu Mureş, DIICOT Târgu Mureş şi Harghita, precum şi la DNA Iaşi. Aşa cum am menţionat anterior, momentan, unităţile de parchet constănţene, precum şi Serviciile Teritoriale Constanţa ale DNA şi DIICOT par să fi fost ocolite de ochiul CSM, în privinţa interceptărilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci din seria cel mai bun din trei în fața Rapidului, chiar la București

09 May 2024 248

Trei sportive de la CSM Constanța au fost selecționate în lotul României pentru Campionatul European de Sambo din Serbia

08 May 2024 365

Handbal CSM Constanța o va întâlni pe CS Minaur Baia Mare în semifinalele din Final 4 Cupa României

08 May 2024 370

CSM Constanța se duelează cu Rapid pentru clasarea pe locul 5 în Liga Națională de Baschet Masculin

08 May 2024 336

Volei Băieții și fetele de la CSM Constanța U17 debutează la Turneele Finale din Campionatul Național (GALERIE FOTO)

08 May 2024 323

CSM Constanța Gimnasta Sabrina Voinea s-a întors cu două medalii de argint din Italia (GALERIE FOTO)

07 May 2024 552

Kaiac – Canoe CSM Constanța a cucerit bronzul la Cupa României, desfășurată la Bascov (GALERIE FOTO)

07 May 2024 336

Baschet CSM Constanța câștigă pe terenul lui CSU Sibiu, într-o partidă ce a atins cote maxime de suspans

04 May 2024 456

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 1051

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 649

Lupte Daniel Sandu, de la CSM Constanța, medaliat în Bulgaria, la turneul „Petko Sirakov & Ivan Iliev“

02 May 2024 671

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 837

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 544

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 428

Matei Paris și Brigitte Belu, cicliști la CSM Constanța, medaliați cu argint la ultimele întreceri interne (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 457