Ziua Națională a României, marcată la Tulcea (FOTO)


Vineri, 1 decembrie 2023, Lucian Simion și Ștefan Coman, consilierii președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, au participat, la Cimitirul Eroilor, la ceremonia militară și religioasă cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României.

„Ziua Naţională ne oferă ocazia de a mulțumi înaintaşilor noștri pentru curajul civic manifestat de-a lungul istoriei și de a felicita Armata Română pentru dăruirea cu care își desfășoară activitatea în fiecare zi. Ziua Națională este și un imbold spre solidaritate, una dintre valorile și principiile de bază ale Uniunii Europene.

Contextul geopolitic actual, deosebit de delicat, a cărui dinamică afectează atât țara noastră, cât şi celelalte state membre și nu numai, ne forţează să ne dovedim capacitatea de a fi solidari şi de a ne implica în rezolvarea problemelor comune, fiind cu toţii responsabili de viitorul societăţii în care trăim și mai ales de viitorul generațiilor care ne vor urma.

Vă adresez îndemnul de a privi cu încredere şi curaj în viitor, conştienţi fiind că judeţul Tulcea a beneficiat de o dezvoltare majoră şi accelerată, grație investițiilor majore și pe termen lung realizate în ultimii ani.

Cu speranțe de mai bine pentru viitor și cu patriotism în suflet, permiteţi-mi, la ceas de sărbătoare națională, să vă transmit tuturor, în numele președintelui Horia Teodorescu, cele mai frumoase gânduri de sănătate, prosperitate, pace în suflet și în întreaga lume.
La mulţi ani, tulceni! La mulţi ani, dragi români din țară și de pretutindeni!“, a declarat cu acest prilej consilierul Lucian Simion.

Ceremonia militară și religioasă a cuprins oficierea serviciului religios, depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor, precum și defilarea detașamentului de onoare și a tehnicii militare pe strada Isaccei.

Foto: CJ Tulcea 


Citește și:

 Știri Constanța aziLIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.