Aproximativ 100.000 de persoane au participat sâmbătă la o manifestaţie pro-palestiniană în centrul Londrei

Foto: PixabayCirca 100.000 de persoane au participat sâmbătă la o manifestaţie pro-palestiniană în centrul Londrei pentru a cere încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza, relatează Reuters citat de Agerpres.ro

Scandând "Palestina liberă" şi fluturând steaguri palestiniene, protestatarii au mărşăluit prin Londra înainte de a se aduna pe Downing Street, reşedinţa oficială şi biroul premierului britanic Rishi Sunak.

Poliţia londoneză a estimat la 100.000 numărul persoanelor care au participat la protestul "Marşul Naţional pentru Palestina", organizată de Campania de Solidaritate cu Palestina.

"În calitate de palestiniană care şi-ar dori să se întoarcă acasă într-o zi, de palestiniană care are fraţi şi surori în Gaza, şi familie, aş vrea să putem face mai mult, însă manifestaţia este ceea ce putem face în acest moment", a declarat pentru Reuters o femeie care nu a dorit să-şi dezvăluie numele.


Multe dintre scandările şi bannerele de la protest conţineau sloganuri anti-israeliene, iar un protestatar a ţinut un banner cu fotografiile premierului Sunak, a preşedintelui american Joe Biden şi premierului israelian Benjamin Netanyahu, cu mesajul "Căutaţi pentru crime de război".

Poliţia a avertizat înainte de manifestaţie că oricine va arăta sprijin pentru Hamas, organizaţie considerată teroristă şi interzisă în Marea Britanie, va fi arestat, iar orice incident motivat de ură nu va fi tolerat.

Protestul a părut paşnic şi nu au existat informaţii privind arestări.

Pe de altă parte, aproximativ o mie de protestatari s-au adunat din nou sâmbătă în faţa ambasadei Franţei de la Tunis, cerând plecarea ambasadorului şi exprimându-şi sprijinul pentru palestinieni în războiul cu Israelul.

Numeroşi tunisieni critică Parisul pentru că, în opinia lor, sprijină Israelul în războiul său cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas din Gaza.

Manifestanţii, inclusiv personalităţi politice şi reprezentanţi ai societăţii civile, au mărşăluit prin centrul Tunisului înainte de a merge spre ambasadă, înconjuraţi de un important dispozitiv de securitate. Ei au cerut, de asemenea, incriminarea oricărei normalizări a relaţiilor cu Israelul.


Agerpres.ro

Citește și: 

Atentatele se țin lanț! O explozie, în fața ambasadei israeliene din Cipru

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Protest Marea Britanie Sute de oameni au ieșit în stradă şi la Londra!

02 Feb 2017 1858

Au loc proteste şi în Londra (video)

01 Feb 2017 2456

Protest Londra „Dacă aș fi fost votant PSD, tot în stradă eram!" (video)

29 Jan 2017 2509

UPDATE 2. Cel mai mare protest de după Revoluție. Aproximativ 100.000 de oameni în stradă Mitinguri de amploare în Capitală şi în alte 19 oraşe din ţară, precum şi în diaspora

29 Jan 2017 4280

Aproape 50 de persoane arestate în Londra

06 Nov 2016 2379

FADERE se solidarizează cu românii din Londra

23 Feb 2015 1247

Victor Ponta reacționează la scandalul provocat de Channel 4

22 Feb 2015 1054

Protest pe ploaie Românii din Londra, împotriva Channel 4

22 Feb 2015 1221

Românii din Diaspora protestează mâine în stradă

21 Feb 2015 1035

UPDATE - Proteste pentru a doua seară şi la Constanţa Românii ies în stradă la Londra, Paris, Dublin şi Viena pentru respectarea dreptului la vot (galerie foto+video)

09 Nov 2014 2750