Avionul lui Prigojin, prăbușit în apropiere de Moscova. Lista cu pasagerii de la bord, publicată de Rosaviația

  • Avionul Embraer care s-a prăbușit ieri, pe 23 august 2023, în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, avea la bord zece pasageri și membri ai echipajului, printre aceștia fiind și Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, informează agerpres.ro.
  • Prigojin, șeful grupării de mercenari Wanger, și Dmitri Utkin, principalul adjunct.
 
Autoritatea pentru aviaţie civilă din Rusia, Rosaviaţia, a publicat joi, pe 24 august 2023, numele tuturor celor zece pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bordul avionului Embraer care s-a prăbuşit în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, iar printre aceştia se regăsesc şeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, şi unul dintre principalii adjuncţi ai acestuia, Dmitri Utkin, transmite agerpres.ro.

Totodată, pe listă se mai aflau Serghei Propustin, Evgheni Makarîian, Aleksandr Totmin, Valeri Cekalov şi Nikolai Matiuseev.

Au fost făcute publice şi numele membrilor echipajului, mai scrie agerpres.ro, care notează că „Evgheni Prigojin era un om de afaceri rus şi fondator al grupului Wagner, o companie militară privată implicată în conflictele din Siria, Libia şi Ucraina“.

Dmitri Utkin, fost ofiţer în armata rusă şi în forţele speciale, era unul dintre comandanţii grupării şi se ocupa de pregătirea de luptă a mercenarilor Wagner.

Valeri Cekalov era un alt om important în gruparea lui Prigojin, el având ca sarcină supravegherea tuturor proiectelor civile ale şefului Wagner în străinătate şi fiind responsabil de sprijinul logistic pentru grup“, precizează sursa.


Citește și:

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, pe lista pasagerilor unui avion prăbușit în Rusia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării britanic Nu există încă o dovadă definitivă că Evgheni Prigojin a murit

25 Aug 2023 757

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, pe lista pasagerilor unui avion prăbușit în Rusia

23 Aug 2023 2200