Ben Wallace a demisionat din Guvernul Regatului Unit. Iată ultimele declarații ale ministrului apărării britanic

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a demisionat oficial, printr-o scrisoare adresată premierului Rishi Sunak, informează joi agerpres.ro.
 
Guvernul de la Londra l-a desemnat deja ca succesor al lui Wallace pe Grant Shapps, fost ministru al energiei.

Wallace, care a jucat un rol important în susţinerea Ucrainei în faţa invaziei ruse, şi-a oferit în continuare sprijinul pentru guvern, dar l-a avertizat pe Sunak să nu considere apărarea o „cheltuială discreţionară“ şi să nu reducă bugetul alocat acestui sector.

El anunţase de luna trecută că intenţionează să îşi depună demisia şi că nu va mai candida pentru un loc în parlament la următoarele alegeri, adaugă Agerpres.

În vârstă de 53 de ani, Wallace a făcut parte din Guvernul Regatului Unit timp de opt ani, dintre care patru la Ministerul Apărării.

În scrisoarea către prim-ministru, el a reamintit că a fost ales deputat în 2005 şi „după atâţia ani este timpul să mă dedic aspectelor vieţii pe care le-am neglijat şi să explorez noi oportunităţi“.
 
De asemenea, el a susţinut că „Ministerul Apărării este pe cale să ajungă din nou de clasă mondială, cu oameni de clasă mondială“ şi a adăugat: „Ştiu că sunteţi de acord cu mine că nu trebuie să revenim la vremurile în care apărarea era considerată de guvern o cheltuială discreţionară, iar economiile se făceau prin tăieri“.

Considerat un susţinător puternic al creşterii cheltuielilor pentru apărare, Wallace sperase că ar putea să devină succesorul lui Jens Stoltenberg ca secretar general al NATO, dar mandatul acestuia a fost prelungit cu un an.

Sunak a elogiat activitatea ministrului demisionar, menţionând în răspunsul către acesta: „V-aţi servit ţara în trei din cele mai solicitante posturi din guvern: ministrul al apărării, ministru pentru securitate şi ministru pentru Irlanda de Nord. Vă înţeleg foarte bine dorinţa de a vă retrage după opt ani de îndeplinire a îndatoririlor ministeriale“, mai precizează sursa.


Citește și:

Ședință de Guvern„Sunt convins că și Comisia va recunoaşte eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.