Bilanţul deceselor în accidentul feroviar din India a crescut la 261 de morţi şi 900 de răniţi

Foto: Google MapsBilanţul deceselor în accidentul feroviar de vineri din India a crescut la 261 de morţi şi 900 de răniţi. Accidentul, cel mai grav pe liniile ferate din ultimele două decenii în ţara asiatică, care s-a soldat în urma coliziunii a trei trenuri vineri în Odisha Balasore, transmit agenţiile de presă, citat de Agerpres.ro

''Conform informaţiilor primite până în prezent, sunt 261 de morţi'', a precizat într-un comunicat divizia de sud-est a Căilor Ferate indiene.


Noul bilanţ survine după ce autorităţile au încheiat sâmbătă dimineaţa eforturile de căutare şi salvare în districtul Balasore, statul Odisha, unde două trenuri de pasageri şi un al treilea tren de marfă au fost implicate într-o coliziune vineri seara.
 
Autorităţile au anunţat o zi de doliu în acest stat din estul ţării şi despăgubiri de peste 12.000 de dolari pentru cei decedaţi, aproximativ 2.500 de dolari pentru cei grav răniţi şi 606 dolari pentru cei cu răni uşoare, iar premierul indian Narendra Modi a anunţat că va vizita sâmbătă zona accidentului.

Acesta este cel mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii, după ce, în august 1999, două trenuri s-au ciocnit în statul Bengalul de Vest din nord-estul ţării, provocând moartea a 288 de persoane. Aproximativ 800 de persoane au murit în 1981, când un tren a deraiat în timp ce traversa un pod şi a plonjat într-un râu în statul nordic Bihar.

 Agerpres.ro

Citește și: 

Tragedie în India! Peste 200 de persoane au murit într-un cumplit accident feroviar. Cel puțin 800 de răniți

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie în India! Peste 200 de persoane au murit într-un cumplit accident feroviar. Cel puțin 800 de răniți

03 Jun 2023 937

Zeci de morţi şi peste 150 de răniţi, după ce un tren a deraiat (video)

20 Nov 2016 1918