Casele de marcat tip self-checkout nu se dovedesc a fi rentabile

Sursa foto: Pixabay


 
  • Mai mult de jumătate dintre cumpărătorii din Generația Z (1989-2012) preferă casele de marcat cu autoscanare - și chiar și-ar schimba magazinul preferat pentru a beneficia de ușurința oferită de casele de autoservire, potrivit noilor date furnizate de Avery Dennison - dar nu neapărat pentru că sunt independenți sau introvertiți, potrivit știripesurse.ro.

De fapt, o treime dintre tinerii cumpărători au recunoscut că au furat în timp ce scanau produsele la self-checkout, notează The New York Post.

Potrivit unui sondaj recent realizat de LendingTree în rândul a 2.000 de americani, aproape jumătate dintre respondenții din Generația Z au declarat că fură cel mai scump articol din coșul de cumpărături, în timp ce doar 37% au spus că ar fura doar lucruri de strictă necesitate.

Dar unii au spus că acest comportament infracțional este un mijloc de răzbunare.

"Avem atât de multe companii cărora nu le pasă de clienții lor, ci doar de a face bani", a dezvăluit un adolescent pentru Vice în 2020. La acea vreme, a existat o creștere a numărului de sfaturi și trucuri de furt din magazine care au devenit virale online.


Sentimente anticapitaliste

Sentimentele lor indică o tendință mai largă, deoarece puțin peste jumătate dintre cei din Generația Z au fost raportați ca având o părere negativă despre capitalism, conform unui sondaj din 2021.

"Nu cred că a fura de la marile corporații este imoral, deoarece diminuează sistemele care își exploatează lucrătorii și resursele pentru câștig economic", a declarat un tânăr de 19 ani pentru Dazed anul trecut.

Dar, în timp ce marii retaileri încearcă să se adreseze tinerei generații, al cărei dolar, în cazul în care chiar îl cheltuiesc, are un impact puternic - cumpărătorii au tendința de a-și alinia achizițiile cu misiunea unui brand - introducerea caselor self-checkout ar putea reprezenta un risc financiar.

"În timp ce auto-checkout este convenabil, cu siguranță reprezintă un risc pentru furt din magazine", a declarat pentru Fortune Matt Schulz, analist-șef de credite la LendingTree. "În cele din urmă, comercianții cu amănuntul trebuie să decidă dacă terminalele de auto-checkout merită riscul."

Magazinele încep să renunțe la self-checkoutLanțuri populare precum Costco și Wegmans au început să regândească mașinile de autoservire la sfârșitul anului trecut; Walmart chiar a retras aceste case din trei dintre locațiile sale din New Mexico.

Potrivit CNN, comercianții cu amănuntul au o problemă de "shrink" - o pierdere de marfă, fie din cauza unor furturi mărunte, fie din cauza unei erori a clientului, cum ar fi înregistrarea unui tip greșit de măr sau de roșie -, subliniazî un studiu internațional care demonstrează o rată de pierdere de 4% pentru companiile cu standuri de auto-checkout, aproximativ dublu față de medie.

"Unii clienți nu cunosc un măr diferit față de altul, de exemplu", a declarat pentru BBC Nigel Murray, directorul general al lanțului de magazine alimentare Booths din Marea Britanie, care a eliminat recent casele self-checkout din două dintre locațiile sale.
 

 
 Citește și

În supermarketuri şi hipermarketuri trebuie să existe cel puţin o casă de marcat dedicată familiilor
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În supermarketuri şi hipermarketuri trebuie să existe cel puţin o casă de marcat dedicată familiilor

11 Oct 2023 755

Este oficial. Gravidele şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casierii, ghişee, loc de parcare și case de marcat!

24 Sep 2023 1519

Ce amenzi au aplicat polițiștii la Tulcea pentru agenții economici care nu au emis bonuri fiscale

08 Mar 2022 1768

#ConstanțaEsteBine Săptămâna 48 a anului 2021. Finaluri - începuturi - cicluri

01 Dec 2021 1734

Constănțenii au sărbătorit în stradă ieșirea din starea de urgență (galerie foto+video)

15 May 2020 19248

ANPC Marile magazine au alocat case de marcat destinate primirii vârstnicilor în anumite intervale orare (galerie foto)

03 Apr 2020 1582

Auchan anunță case de marcat dedicate pentru vârstnici

28 Mar 2020 2571

ANAF desfăşoară o campanie de informare, prin SPV, referitoare la casele de marcat electronice

12 Aug 2019 1077

Aparatele de cafea vor fi dotate cu case de marcat electronice. De când este obligatoriu

24 Jul 2019 2884

ANAF. Întâlniri pe tema dotării cu noile case de marcat

19 Jul 2019 1176

Transportatorii de persoane între localităţi, obligaţi să doteze maşinile cu case de marcat cu jurnal electronic

13 Jun 2019 1677

Inspectorii antifraudă vor verifica modul de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic

09 Mar 2019 1957

S-a zis cu evaziunea fiscală Case de marcat cu jurnal electronic pentru transportatorii de persoane! Senatorii au votat în unanimitate

12 Dec 2018 5004

1 Decembrie prin ochii copiilor. Scene din Marea Unire de la 1918, reînviate, la Constanţa, de elevi (galerie foto)

03 Dec 2018 2983

ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat. Care sunt noutățile

11 Oct 2018 1635