Cel puţin cinci oameni au murit şi 37 au fost răniţi, printre care 11 copii într-un atac cu rachetă în Ucraina

Ucraina. Foto cu rol ilustrativ: facebook/Vitalie CojocariCel puţin cinci oameni au murit şi 37 au fost răniţi, printre care 11 copii, într-un atac cu rachetă al Rusiei asupra unei pieţe centrale din oraşul Cernigău, din nordul Ucrainei, a informat sâmbătă Ministerul de Interne de la Kiev, citat de agenţiile internaţionale de presă și Agerpres.ro

Oamenii se duceau la biserică să marcheze o sărbătoare religioasă atunci când a avut loc atacul, a adăugat ministerul.

Ministrul de interne Igor Klîmenko s-a referit la un prim bilanţ. "Cinci persoane au murit. Treizeci şi şapte au fost rănite, între care 11 copii. Toţi primesc îngrijiri militare", a scris ministrul pe aplicaţia Telegram, potrivit AFP.

"Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului. Din păcate există informaţii despre decese'', comunicase anterior primăria oraşului din nordul Ucrainei, potrivit Ukrinform.

"O rachetă rusă a lovit centrul oraşului, în Cernigăul nostru. O piaţă, o universitate politehnică, un teatru. O sâmbătă obişnuită, pe care Rusia a transformat-o într-o zi a durerii şi pierderii", a postat pe Telegram şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat într-o vizită de lucru în Suedia, relatează Reuters.


Postarea lui Zelenski a fost însoţită de o înregistrare video scurtă în care se vedea moloz împrăştiat în întreaga piaţă din faţa Teatrului Dramatic regional, cu maşini parcate grav avariate. Pentru o clipă, a putut fi zărit şi un cadavru chircit, într-un autoturism.

Cernigău, situat la 140 kilometri nord de Kiev, a fost un oraş aflat constant sub asediul trupelor ruse de la începerea invaziei Moscovei asupra Ucrainei, cu toate că armata ucraineană a reuşit să ţină sub control atacurile şi să împiedice căderea oraşului în mâinile duşmanului, scrie EFE. 

Agerpres.ro

Citește și: 

Raport ONUAproape 10 000 de civili au fost uciși de la începerea războiului din Ucraina

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Regatului Unit al Apărării Distrugerea navei rusești de către armata Ucrainei demonstrează că nu există un impas în război

26 Dec 2023 1354

Apărarea antiaeriană ucraineană a doboarât toate cele 16 rachete ruseşti care au vizat capitala Kiev

29 Dec 2022 1607

O rachetă a lovit luni seară portul Odesa! Mai multe persoane decedate sau rănite (VIDEO)

02 May 2022 1549

Zi de doliu naţional în Ucraina

25 Jan 2015 1196