Criză politică! Presa britanică se aşteaptă la căderea guvernului condus de Boris Johnson

Boris Johnson, foto: Facebook / Boris JohnsonZiarele centrale din Regatul Unit prezintă miercuri o perspectivă sumbră pentru premierul Boris Johnson, confruntat cu cea mai mare criză de autoritate după demisiile a doi miniştri, transmite Reuters.

"Sfârşitul jocului", scrie The Times pe prima pagină, în urma demisiei lui Rishi Sunak de la conducerea finanţelor şi a lui Sajid Javid de la ministerul sănătăţii.


Cotidianul apreciază că este "o greşeală" din partea premierului să se agaţe de putere, deoarece "a pierdut încrederea partidului său şi a ţării". "Nu există nicio şansă imaginabilă ca Johnson, care nu a reuşit să îşi asigure sprijinul a 148 de parlamentari la un vot de încredere luna trecută, să îşi poată redobândi autoritatea de a asigura conducerea eficientă de care are nevoie ţara în vremuri de criză naţională acută", adaugă publicaţia, care conchide: "Fiecare zi în care rămâne adânceşte sentimentul de haos. Pentru binele ţării, trebuie să plece".În interiorul ziarului, editorialistul Iain Martin descrie haosul din interiorul guvernului

În interiorul ziarului, editorialistul Iain Martin descrie haosul din interiorul guvernului şi opinează că speranţele legate de numirea noului ministru de finanţe Nadhim Zahawi sunt limitate. "A fost o agitaţie nebunească din partea unei Echipe Boris care îşi face iluzii, în încercarea de a identifica o persoană, orice persoană pregătită să accepte al doilea post politic din ţară, ca importanţă, şi să rişte să fie deţinătorul celui mai scurt mandat" la conducerea finanţelor, scrie jurnalistul.

Martin afirmă că s-au vehiculat numele fostului ministru al sănătăţii Jeremy Hund şi al ministrului apărării, Ben Wallace, ca posibili succesori ai lui Johnson.

În cotidianul Telegraph, fostul ministru pentru Brexit, lordul David Frost, susţine că Johnson ar trebui să demisioneze, în caz contrar riscând "să tragă după el partidul şi guvernul".

După demisiile de marţi, "alţi membri ai cabinetului trebuie acum să se gândească dacă sunt într-adevăr mulţumiţi de actuala direcţie de mers", apreciază Frost.

Daily Express îl prezintă pe Johnson ca "rănit", dar "eliberat". În pagina întâi, cotidianul afirmă că premierul îşi continuă lupta şi a promis reducerea impozitelor.


Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

03 august în istoria lumii. Ce evenimente au marcat această zi

03 Aug 2022 405

MAE Aproximativ 2,7 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat România până acum

18 Jul 2022 531

Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

05 Jul 2022 439

SUA. Doi polițiști au fost împușcați de Ziua Independenței

05 Jul 2022 445

Moscova nu îl va felicita pe Biden, de Ziua Națională a Americii

04 Jul 2022 485

Plenul Parlamentului a adoptat Declaraţia cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii

28 Jun 2022 388

Cartea zilei Destinația. America - Gary Shteyngart

25 Jun 2022 442

Neversea 2022 Organizatorii anunță line-up-ul complet pentru cel mai mare Festival de pe o plajă din Europa

21 Jun 2022 741

7 iunie 1340. A fost fondat orașul Rotterdam în Olanda

07 Jun 2022 497

Cursanți de la Royal College of Defence Studies din Marea Britanie în vizită la MApN

18 May 2022 541

Cartea zilei 1000 de ani de bucurii și dureri

11 May 2022 523

Deputatul Alexandru Muraru „Genocidul. Ce am văzut la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel“ (GALERIE FOTO)

06 May 2022 651

Deputatul Alexandru Muraru, în vizită oficială în Ucraina. Este singurul reprezentant al Parlamentului României în cadrul unei delegații internaționale

04 May 2022 552

Succes pentru fiica lui Irinel Columbeanu în America. O elevă model la liceul din Malibu. "Speră să devină avocat, neurochirurg sau scriitor"

27 Apr 2022 1543

Mierea și scorțișoara - beneficii pentru sănătate

21 Apr 2022 1874