Este în stare critică! Fostul preşedinte socialist portughez Mario Soares, internat de urgenţă


Fostul președinte socialist portughez Mario Soares, în vârstă de 92 de ani, internat cu aproximativ zece zile în urmă într-un spital din Lisabona, se simte din ce în ce mai rău, scrie agerpres.ro.

Potrivit presei internaţionale, starea de sănătate a acestuia  s-a agravat brusc astăzi. Acesta a fost din nou transferat la unitatea de terapie intensivă de unde fusese scos vineri. 

Nu s-au dat detalii despre afecțiunile de care suferă fostul președinte, dar un anunț oferit la data internării menționa "o degradare generală a stării de sănătate". Conform apropiaților lui Soares, acesta nu s-a recuperat după o encefalită din anul 2013 și în plus a suferit foarte mult după decesul soției sale survenit în iulie 2015, notează agerpres.ro

Actualul președinte al Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, și-a modificat programul pentru a-l putea vizita pe Mario Soares la spital.

Activ timp de patru decenii pe scena politică a Portugaliei, Mario Soares este unul dintre fondatorii Partidului Socialist portughez și a fost ministru de externe, premier de două ori, președinte între anii 1986 și 1996 și deputat european, informează Agerpres.

Sursă foto: alchetron.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul președinte al Portugaliei, Mario Soares a murit la 92 de ani. Trei zile de doliu naţional

07 Jan 2017 1910

UPDATE 4. A învins Franţa în finală, după prelungiri Portugalia a devenit campioană europeană!

10 Jul 2016 2543