Huawei Technologies anticipează o creştere de 9% a veniturilor în 2023

Sursa foto: Pexels


 
  • Huawei Technologies se aşteaptă să raporteze venituri de peste 700 de miliarde de yuani (98,5 miliarde de dolari) pentru 2023, în creştere cu 9% faţă de anul anterior, potrivit comentariilor preşedintelui rotativ Ken Hu incluse într-un mesaj intern de Anul Nou,conform Bursa.ro.

În 2022, Huawei a obţinut venituri de 642,3 miliarde de yuani. Prognoza oferă o dovadă suplimentară că Huawei se redresează după ce sancţiunile americane care au început în 2019 au paralizat unele dintre liniile sale de afaceri prin restricţionarea accesului la tehnologiile globale critice, cum ar fi cipurile avansate.

„Le mulţumim partenerilor noştri de pe întreg lanţul valoric pentru că ne-au fost alături (....). Şi aş dori, de asemenea, să mulţumesc fiecărui membru al echipei Huawei pentru că a îmbrăţişat lupta - pentru că nu a renunţat niciodată. După ani de muncă grea, am reuşit să înfruntăm furtuna. Şi acum suntem aproape înapoi pe drumul cel bun", a spus Hu.


În mesajul trimis personalului, Hu a spus că segmentul de afaceri al dispozitivelor Huawei, care include afacerea cu smartphone-uri, a avut rezultate peste aşteptări în 2023.
Într-o mişcare surprinzătoare, în august, Huawei a lansat seria Mate60 de smartphone-uri, despre care se crede că sunt alimentate de un cipset dezvoltat pe plan intern.
Lansarea a fost considerată pe scară largă ca marcând revenirea Huawei pe piaţa smartphone-urilor de ultimă generaţie, după ani de luptă în temeiul sancţiunilor americane.
Privind în 2024, Huawei a spus în scrisoare că afacerea cu dispozitive va fi una dintre liniile de afaceri majore pe care se va concentra pentru extindere.

„Afacerea noastră cu dispozitive trebuie să îşi dubleze angajamentul de a dezvolta cele mai bune produse din clasă şi de a construi un brand de ultimă generaţie, cu o notă umană", se spune în scrisoare.

Cu toate acestea, Huawei a recunoscut în scrisoare că se confruntă cu provocări semnificative.

„Incertitudinile geopolitice şi economice abundă, în timp ce restricţiile tehnologice şi barierele comerciale continuă să aibă un impact asupra lumii", a menţionat Hu.


Pentru a face faţă acestor provocări, Hu a spus că Huawei se va concentra pe consolidarea eficienţei operaţiunilor sale de afaceri. Acestea au inclus iniţiative pentru „raţionalizarea sediului central, simplificarea managementului şi asigurarea unei politici consecvente, făcând în acelaşi timp ajustări acolo unde este necesar".

Livrările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 83% în octombrie, de la an la an, ajutând piaţa globală de smartphone-uri din China să crească cu 11% în aceeaşi perioadă, potrivit Counterpoint.
 
Citește și
WhatsApp încetează să funcționeze pe 47 de modele de smarphone. Lista completă a telefoanelor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.