Libia, ținta unui atentat cu automobil-capcană. S-au înregistrat 22 de morţi

Un automobil-capcană care a avut ca țintă forțele de securitate din orașul Benghazi din estul Libiei a ucis marți cel puțin 22 de persoane și a rănit alte 20, potrivit unui comandant militar și unor oficialități medicale citate de Reuters.
 
Explozia a avut loc într-o zonă rezidențială din cartierul Guwarsha, scena unor lupte între forțele de securitate fidele guvernului din estul Libiei și Consiliul Shura al Revoluționarilor din Benghazi, o alianță a islamiștilor cu alți opozanți. Gruparea, care include și o componentă al-Qaeda, a revendicat atacul într-un comunicat postat pe mai multe site-uri media și susține că a ucis 28 de persoane și a rănit 70. În zonă acționează și Statul Islamic. A fost a patra explozie a unui vehicul la Benghazi în ultima săptămână.
 
Un martor citat de Reuters afirmă că explozia a dărâmat un imobil cu două etaje și a distrus zece vehicule, dintre care mai multe blindate. Patru comandanți de teren s-au numărat printre victime, iar cadavrele unor soldați au rămas sub ruine.
 
Potrivit unui alt comandant LNA, Fadel al-Hassi, atacul a vizat o adunare a unității forțelor speciale. Trupele lui Haftar sunt aliate cu guvernul stabilit în estul Libiei din 2014, odată cu instalarea de către grupuri armate a unei administrații rivale în capitala Tripoli.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un atentat împotriva unui centru de instruire al poliției s-a soldat cu zeci de morți și răniți

07 Jan 2016 1723