Noul preşedinte al Argentinei, Javier Milei, îl invită pe Papa Francisc în ţara sa natală


 
  • Noul preşedinte al Argentinei, Javier Milei, îl invită pe Papa Francisc (87 de ani) în ţara sa natală, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al şefului statului argentinian, în ceea ce pare a fi o „ramură de măslin'' întinsă suveranului pontif după criticile din ultimii ani la adresa acestuia, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Milei solicită ca Papa să viziteze Argentina întrucât „prezenţa şi mesajul său vor contribui la unificarea ţării şi ne vor da puterea colectivă necesară pentru a apăra pacea, a munci pentru prosperitate şi a îmbunătăţi situaţia ţării'', a declarat purtătorul de cuvânt prezidenţial Manuel Adorni în conferinţa de presă periodică.

În trecut, Javier Milei a vorbit despre papă folosind expresiile „imbecil'' şi „omul diavolului pe Pământ'', dar după ce a fost ales preşedinte, în noiembrie anul trecut, şi-a schimbat atitudinea, utilizând cuvintele „Sfinţia Sa''.

Biroul prezidenţial a precizat că Milei şi Papa au discutat telefonic după scrutinul prezidenţial din Argentina, noul preşedinte al acestei ţări exprimându-şi speranţa că suveranul pontif va vizita ţara „foarte curând''.

Citește și
Papa Francisc respinge noţiunea de „victime colaterale” în rândul civililor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.