O navă cu pavilion turcesc, dată dispărută în Marea Neagră, după o furtună puternică


Sursa foto: Pixabay

 
  • O navă şi cei doisprezece membri ai echipajului său sunt daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, în urma unei furtuni violente, au anunţat duminică autorităţile turce, conform AFP, citată de Agerpres

''Nava Kafkametler, sub pavilion turcesc, a trimis un semnal de ajutor astăzi, la ora 10.29 (...) Eforturile noastre de a contacta nava şi echipajul acesteia au rămas fără răspuns'', a anunţat Direcţia Generală pentru Afaceri Maritime, un organism de stat turc care depinde de Ministerul Transporturilor.


Nava a dat ultimul semnal în largul oraşului Eregli, în nord-vestul Turciei.

''Din cauza vremii nefavorabile, în prezent este imposibil să se ajungă la locul (în care se află) nava sau să se stabilească un contact vizual apropiat. Eforturile de căutare şi salvare cu vehicule aeriene şi maritime vor fi lansate de îndată ce vremea o va permite'', a adăugat Direcţia Generală Maritimă.


Doisprezece marinari se află la bordul cargoului care transporta ferosiliciu din portul Temriuk din Rusia către Aliaga din Turcia.

În ultima sa comunicare cu autorităţile turce, căpitanul a declarat că nava pluteşte în derivă spre un dig din largul coastei Eregli.

Vânturi violente şi furtuni au lovit duminică mai multe zone din Turcia, în special în nord-vest.

O altă navă, care arbora pavilionul Camerunului, s-a rupt în două din cauza valurilor violente în Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

Vântul puternic şi ploile au provocat, de asemenea, inundaţii şi pagube în Sile şi Garipce, două oraşe de coastă la Marea Neagră, în apropiere de Istanbul, fără a provoca victime sau răniţi. 

Citește și

Mai multe ambarcațiuni scufundate în Portul Tomis! (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Tânăr dispărut în mare, în Eforie Nord!

16 Jul 2023 8030

UPDATE Bărbat dispărut pe mare la Costinești în timp ce practica sporturi nautice. Victima, cetățean ucrainean

19 Sep 2022 1943

Constanța Presupusa persoană dispărută vineri seara în mare, în zona Cleopatra din Mamaia, a fost găsită

02 Apr 2022 8358

Lista echipajului de pe nava scufundată din Marea Neagră. Cine este persoana dispărută în mare

11 Mar 2021 2618