Externe

Pilotul avionului rus doborât în Siria s-a sinucis pentru a nu fi capturat. Cum a fost recompensat post-mortem de autoritățile ruse

Pilotul avionului forţelor aeriene ruse doborât sâmbătă deasupra Siriei s-a sinucis cu o grenadă pentru a nu fi capturat, a comunicat luni Ministerul Apărării de la Moscova, transmite dpa citată de Agerpres.ro. 
 
Pilotul, maiorul Roman Filippov, s-a catapultat din avion sub un tiruri intense ale insurgenţilor, a fost înconjurat de aceştia şi 's-a angajat într-o luptă inegală' cu rebelii, a indicat ministerul.
 

'Grav rănit, atunci când distanţa faţă de militanţi era de doar câteva zeci de metri, ofiţerul s-a detonat cu o grenadă. Moartea sa este o grea pierdere pentru forţele aeriene ruse' se afirmă în comunicat.

 

'Pentru curaj şi eroism, Ministerul rus al Apărării i-a acordat lui Roman Filippov titlul de Erou al Federaţiei Ruse', precizează aceeaşi sursă.

 
Avionul de atac Su-25 a fost doborât sâmbătă deasupra provinciei siriene Idlib, bastion al rebelilor în nord-vestul ţării.
 
Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Google Maps
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.