Ploșnițele infestează marile orașe ale Europei. Au ajuns și în Portugalia


Sursa foto: Pexels



 
  • Companiile de dezinsecţie din Portugalia au avertizat că a crescut numărul comenzilor pentru tratarea problemelor legate de ploşniţele de pat din această ţară, în special în marile centre, precum Lisabona, unde susţin că e o autentică "plagă", transmite EFE, citată de Agerpres.

 
"Nu putem răspunde tuturor solicitărilor, pentru că nivelul de infestare, mai ales în zona Lisabonei, este foarte ridicat", a declarat pentru EFE Joao Leitao, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Control al Dăunătorilor Urbani (ANCPU) din Portugalia, explicând că în această vară au fost "mult mai multe" cazuri.

 
Compania lucrează în locaţii turistice, dar şi în locuinţe private, clădirile fiind "total infestate", deoarece ploşniţele se pot muta chiar şi de la un etaj la altul.

Reprezentantul firmelor de dezinsecţie nu a ezitat să vorbească de o "plagă", în ciuda faptului că, a regretat el, nu există prea multă conştientizare a problemei din partea organismelor publice, menționează sursa citată.
 

"În cadrul companiei mele, efectuam două sau trei tratamente pe an. În prezent, facem şase, şapte sau opt pe zi", a declarat Leitao, dar a adăugat că nu a primit încă niciun raport privind prezenţa acestora în transportul public din Portugalia, mai arată Agerpres.


Parisul a tras un semnal de alarmă în urmă cu câteva săptămâni cu invazia sa de ploşniţe, ajunse pe scaunele din cinematografe şi pe cele de la metrou şi tren, şi care a determinat Primăria să ceară ajutorul statului francez, dar aceste insecte nu sunt o noutate pentru locuitorii Portugaliei, iar în aceste zile sunt subiect de articole în presa lusitană.


Citește și
Biblioteca Națională a României se închide din cauza ploșnițelor! Când se redeschide prestigioasa instituție

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biblioteca Națională a României se închide din cauza ploșnițelor! Când se redeschide prestigioasa instituție

12 Jul 2023 1031

Caz incredibil într-un cămin din Capitală. Un student a ajuns la spital după ce a fost mușcat de ploșnițe

23 Oct 2017 1768