Reţeaua X, condamnată pentru neplata bonusurilor promise verbal angajaţilor

Foto: TwitterReţeaua socială X (fosta Twitter) a încălcat angajamentele contractuale prin neplata unor prime pentru performanţele anuale promise, în mod verbal, angajaţilor, a decis vineri un tribunal federal american, informează AFP citat de Agerpres.ro.

Mark Schobinger, fost director responsabil cu compensarea la Twitter, a intentat în luna iunie un proces împotriva platformei, susţinând că Twitter a promis salariaţilor plata unui bonus pentru anul 2022, dacă aceştia rămân în cadrul companiei cumpărate de Elon Musk până în primul trimestru din 2023, data limită prevăzută pentru plata acestui bonus.

În replică, reţeaua X a cerut tribunalului să respingă solicitarea fostului angajat, însă justiţia a refuzat să facă acest lucru, apreciind că atât dosarul cât şi plângerea pentru încălcarea obligaţiilor contractuale sunt valide, potrivit legislaţiei din statul California.

"Odată ce Schobinger a făcut ceea ce Twitter i-a cerut, oferta Twitter de a-i plăti un bonus în schimb a devenit un contract obligatoriu potrivit legislaţiei din California. Prin refuzul de a-i plăti lui Schobinger bonusul promis, Twitter a violat obligaţiile contractuale", a scris judecătorul Vince Chhabria în motivarea deciziei.


Avocaţii Twitter au susţinut că firma a făcut doar o promisiune orală şi asta nu reprezintă un contract, iar dosarul ar trebui să fie judecat conform legislaţiei din statul Texas. În schimb, judecătorul Vince Chhabria a decis că dosarul trebuie judecat în conformitate cu legislaţia din statul California şi în consecinţă argumentele înaintate de Twitter au fost respinse.

Reţeaua socială X a fost vizată de mai multe procese demarate de foşti angajaţi şi directori după ce Musk a cumpărat Twitter şi a disponibilizat mai mult de jumătate dintre salariaţi. În prezent, platforma valorează mai puţin de jumătate faţă de preţul de 44 de miliarde de dolari pe care Elon Musk l-a plătit în luna octombrie 2022 pentru a achiziţiona Twitter.

Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.