Secretarul general al ONU, Antonio Guterres „Situaţia în Gaza devine din ce în ce mai disperată de la o oră la alta”

  • Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă duminică în legătură cu o situaţie „din ce în ce mai disperată” în Fâşia Gaza, deplângând faptul că Israelul şi-a „intensificat operaţiunile militare acolo”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă duminică în legătură cu o situaţie „din ce în ce mai disperată” în Fâşia Gaza, deplângând faptul că Israelul şi-a „intensificat operaţiunile militare acolo", conform Agerpres.
 

„Situaţia în Gaza devine din ce în ce mai disperată de la o oră la alta. Regret că în loc de o pauză umanitară atât de necesară, susţinută de comunitatea internaţională, Israelul şi-a intensificat operaţiunile militare”, a declarat Guterres în cursul unei vizite în Nepal, după o alta de patru zile în Qatar.


El a calificat drept „total inacceptabil” numărul civililor ucişi şi răniţi în războiul între Israel şi Hamas, declanşat prin atacul sângeros al grupării islamiste în 7 octombrie pe teritoriul israelian.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în atacul Hamas în sudul Israelului, în principal civili, iar alte 230 de persoane au fost luate ostatice, potrivit autorităţilor israeliene.

Hamas, aflat la putere în Fâşia Gaza din 2007, afirmă că peste 8.000 de palestinieni, în majoritate civili, au fost ucişi în bombardamentele israeliene neîncetate de la începutul conflictului.

Reiterându-şi apelul la o „imediată încetare a focului umanitară” în Fâşia Gaza, secretarul general al ONU a cerut „furnizarea unui ajutor umanitar susţinut la o scară care să răspundă nevoilor populaţiei” din teritoriul palestinian.
 

„Lumea este martora unei catastrofe umanitare care se desfăşoară sub ochii noştri”, a pledat Antonio Guterres la Katmandu, capitala Nepalului.

„Peste două milioane de persoane, care nu au niciun loc unde să meargă în deplină securitate, sunt private de elemente esenţiale vieţii - hrană, apă, adăpost şi îngrijiri medicale - în timp ce sunt supuse unor bombardamente neîncetate”, a adăugat secretarul general al ONU.


Zece nepalezi au decedat în timpul războiului între Israel şi Hamas, un al 11-lea fiind dat dispărut. 



Citește și:

Bilanțul morților din Kazahstan a ajuns la 42. Este cel mai grav accident minier din istoria ţării

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două explozii au zguduit un cartier central din Kiev, în timp ce secretarul general al ONU se afla în vizită în capitala Ucrainei (VIDEO)

28 Apr 2022 1328

ONU avertizează că pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat

09 Mar 2022 1321

Fostul secretar general al ONU Javier Perez de Cuellar a murit

05 Mar 2020 2136

Klaus Iohannis, dezbatere în New York despre subminarea securității din zona Mării Negre (galerie foto)

25 Sep 2019 1557

Fost secretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viaţă

18 Aug 2018 1176

Antonio Guterres, viitorul secretar general al ONU

13 Oct 2016 1239

Antonio Guterres, favorit în cursa pentru Secretariatul General al ONU

05 Oct 2016 2251

Fostul secretar general ONU Boutros Boutros-Ghali a murit

16 Feb 2016 1672