Sute de vase cu vin, vechi de 5000 de ani, descoperite în Egipt (FOTO)

Sursă foto: Facebook/Ministerul Turismului și Arheologiei
  • Expediția arheologică egipteană, germano-austriacă care lucrează la mormântul reginei Maret Neth din prima familie din regiunea Umm Al-Kabaab Apidos din Sohag au descoperit cu succes sute de borcane nedeschise, conținând rămășițe de vin precum și găsirea unei alte colecții de mobilier funerar.

Expediția arheologică egipteană, germano-austriacă care lucrează la mormântul reginei Maret Neth din prima familie din regiunea Umm Al-Kabaab Apidos din Sohag au descoperit cu succes sute de borcane nedeschise, conținând rămășițe de vin precum și găsirea unei alte colecții de mobilier funerar, transmite un comunicat din partea
Ministerul Turismului și Arheologiei.

Dr. Mustafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Arheologie, a remarcat că tractorul descoperit este mare și într-o stare bună de conservare, iar rămășițele vinului din interiorul acestuia au aproximativ 5.000 de ani vechime.

Din partea sa, Dr. Dietersh Rao, directorul Institutului German din Cairo, a declarat că săpăturile din cimitir au reușit, de asemenea, să dezvăluie noi informații istorice despre viața Reginei și domnia ei și că un studiu al inscripțiilor uneia dintre plăcile găsite în interiorul cimitir, a arătat că Regina a avut o poziție excelentă, în timp ce se ocupa de birouri, Guvernul central semnalizând că misiunea continuă în încercarea de a descoperi mai multe secrete ale istoriei și identității acestei regine.

Studiile efectuate pe cimitir au indicat că mormântul reginei Maret Neth a fost construit din cărămizi brute, lut și scânduri de lemn, iar regina ar putea fi singura femeie din prima familie căreia i-a fost descoperit mormântul regal în Apidos până acum, adiacent mormântului ei, fiind un set de 41 de morminte pentru escorta și servitorii ei, indicând că aceste morminte au fost construite în diferite etape orare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Turcia: A avut loc o explozie puternică în apropierea parlamentului din Ankara. Autoritățile anunță un „atentat terorist”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.