Un avion rusesc a fost doborât de armata ucraineană


Sursa foto: Captură video





Un avion militar rus care se întorcea dintr-o misiune de luptă, s-a prăbușit, vineri, în regiunea Stavropol din sudul Rusiei. Surse din Forţele de Apărare ale Ucrainei au declarat că bombardierul rus Tu-22MZ a fost doborât ca urmare a unei operațiuni desfăşurate de Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, conform știripesurse.ro.

Avionul ar fi fost atacat de ucraineni la 300 de kilometri de graniţa Rusiei cu Ucraina. Potrivit surselor RBC, după ce bombardierul respectiv a fost doborât, un alt avion, care se afla în spate, s-a întors din drum.
 
"Acesta este primul avion strategic pe care Ucraina reușeşte să îl distrugă în timpul zborului. Avionul respectiv lansa lovituri asupra Ucrainei”, conform sursei.

Tu-22M3, principalul bombardier pe distanţe lungi din dotarea forţelor aeriene ruse, atinge o viteză de 2.300 km/oră şi are o autonomie de zbor de 5.500 de kilometri. Avionul poate transporta trei rachete ghidate aer-sol sau 25 de tone de diverse tipuri de bombe.


Citește și
Alertă la centrala nucleară Zaporojie! Rusia acuză armata ucraineană că ar fi lovit-o

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.