Fotoreportaj Constanța Cum arată hotelul Rex din Mamaia la început de martie. „Nu se poate așa ceva, e de nedescris!“ (FOTO+VIDEO)



În lumina blândă a soarelui, priveliștea mării se întâlnește cu un simbol, Hotelul Rex din Mamaia. Cu toate acestea, în spatele fațadei sale stau ascunse nu doar amintiri de glorie. 

În timp ce unii admiră priveliștea mării, alții se confruntă cu dezamăgirea și tristețea față de starea de paragină în care se află această emblemă a trecutului.

O femeie care se plimba pe plajă, la vederea hotelului Rex din Mamaia, a exprimat cuvinte pline de dezamăgire, reflectând tristețea ei față de starea în care se află acum clădirea care, în vremurile trecute, era considerată una dintre cele mai frumoase.

Pe vremea lui Ceaușescu era era unul dintre cele mai frumoase hoteluri. Nu-mi vine să cred! Deci nu-mi vine să cred ce jaf este și cum este în paragină! 

Guvernul României ar trebui să pună în vedere celor care nu investesc. Nu lași așa! este ceva care nu pot să-mi imaginez

Declarațiile femeii reflectă nu doar dezamăgirea ei față de starea hotelului Rex, ci și îngrijorarea pentru viitorul acestuia și al țării în care trăim. 

Păi ăsta apare hotel de 4 stele! Cum să-ți vină ție turiști la Mamaia??! Nu se poate așa ceva, e de nedescris! 

Avem o țară frumoasă, nu știu dacă este interesul s-o distrugă. Suntem slugi în țara noastră! 

Am un gust foarte amar foarte, foarte amar. Sunt din Constanța și îmi pare rău că trăim aceste vremuri... din păcate, părerea mea este că vor veni timpuri mult mai grele. 

Amintim că, în luna iulie a anului trecut, Rex Mamaia SRL a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța, care vizează hotelul din stațiunea Mamaia deținut de firmă – Hotel Rex.

Mai exact, vorbim de CU 1901 din data de 11 iulie 2023, prin care compania amintită dorește consolidarea. Renovarea fațadei, modificări interioare și reconversie funcțională hotel în clădire cu funcțiuni mixte – apartamente de vacanță, comerț și servicii, cu organizare de șantier. Documentația este valabilă 12 luni.
 

Reamintim că anul trecut, a fost primit răspuns de la municipalitate de către compania Rex Mamaia SRL. Așadar, Certificatul de Urbanism 1360, din data de 17 iunie 2022, nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru: „consolidare, recompartimentare interioară, modificare volumetrie mansardă cu păstrarea înălțimii maxime și compartimentarea acesteia în spații locative, rconversie hotel în clădire cu funcțiuni mixte : apartamente de vacanță, comerț, servicii, refacere fațadă, intervenții pentru conformarea cu normativele specifice de siguranță la incendiu, organizare de șantier” Întrucât este necesară elaborarea și aprobarea unei documentații P.U.D. conform prevederilor legii nr. 350/2001 conform reglementărilor P.U.Z. aprobat cu H.C.L. nr. 121/2013 Art. 4 alin. (10) «Autoritatile publice locale vor conditiona autorizarea investitiilor in zonele de protectie ale monumentelor istorice de elaborarea si aprobarea unui Plan urbanistic de Detaliu, cu avizul DCJ Constanta».
 

Rex Mamaia SRL
 
Firma este fondată în anul 1996, conform platformei termene.ro. În anul 2022, compania a raportat patru salariați, la o cifră de afaceri de 194.046 lei, cu o pierdere de 1,98 milioane lei. Sediul social al societății se află pe strada Gheorghe Manu nr. 1. Zinca Palade deține 98,97% dinca pitalul social, Carmen Adamescu deține 0,515% și Rani Palade are 0,515%. Carmen Adamescu este administratorul societății.
 
Carmen Adamescu apare și în Lex Cons Global SRL, Tycoon Management Consulting SRL, First Management SRL, Tycoon Hospitality Group SRL, Gamma Development SPV SRL și The Nova Group Investments Romania SRL.
 
Rani Palade apare în Tycoon Media Press SRL, Tycoon Management Consulting SRL, Mon Caprice Consult SRL, Tycoon Finance Corporation SRL, Euromedia Marketing Grup SRL, Tycoon Euro Invest SRL, Tycoon House Development SRL, Zinca Palade apare în Tycoon Hospitality Group SRL, First Management SRL, Mon Caprice Consult SRL, Pall Dor Con SRL și Beautiful Houses & Gardens SRL.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.






Citește și:

Hotelul Rex din Mamaia va fi reconfigurat! Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.