APM Constanța Green Energy Dynamic SRL, PUZ pentru un parc eolian la Deleni

  • Centralele eoliene propuse vor avea rotoare cu axul orizontal, cu trei pale și mecanism de orientare după direcția vântului


La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depus proiectul prin care se dorește realizarea unui PUZ pentru construirea capacității energetice Pietreni. Firma care a depus se numește Green Energy Dynamic SRL, firmă din Constanța.


Pe terenul ce a generat prezenta documentație se propune realizarea unui parc eolian cu un număr de 8 turbine, localizate în extravilanul comunei Deleni, județul Constanța. Parcul eolian va valorifica energia eoliană și o va transmite către rețeaua de electricitate. Amplasamentul studiat este situat în extravilanul comunei Deleni, la estul localității Bădeni.


Terenurile care generează P.U.Z. însumează o suprafață de aproximativ 98,35 ha, se încadrează în categoria de folosință – terenuri agricole, drumuri de exploatare și sunt aflate în folosința investitorul Green Energy Dynamic S.R.L.- prin contracte de superficie.


Realizarea investiției presupune instalarea și operarea turbinelor eoliene, realizarea fundațiilor turbinelor și îmbunătățirea solului, modernizarea drumurilor existente, construirea de drumuri private noi în interiorul parcelelor, construirea platformelor de montaj, instalarea de rețele de cabluri subterane de medie și înaltă tensiune, construirea de rețele de comunicații și control, instalarea de stâlpi pentru monitorizare video și instalarea de martori de tasare pentru urmărirea în timp a fundațiilor.


Centralele eoliene propuse vor avea rotoare cu axul orizontal, cu trei pale și mecanism de orientare după direcția vântului. Turnul de susținere al nacelei este executat din metal și/sau beton, de formă cilindrică și/sau conică. Înălțimea totală a turbinei eoliene va fi de maxim 250 m. Centralele eoliene vor fi prevăzute cu sisteme de avertizare vizuală nocturnă la înălțimea nacelei, în funcție de cerințele autorității aeronautice.


Centralele eoliene se vor fixa la sol prin fundații executate din beton armat. Fundația fiecărei turbine va fi subterană, de tip radier general. Peste fundație se vor așterne straturi de umplutură de nisip, pământ compactat și pământ vegetal astfel încât se va asigura revenirea la forma inițială a terenului, rămânând vizibil numai inelul suprateran. În funcție de recomandările studiilor geotehnice se vor prevedea soluții speciale de îmbunătățire a naturii terenului de fundare (piloți din beton armat, coloane etc).


Racordarea la Sistemul Energetic National (SEN) se va face printr-una din stațiile de transformare existente în zonă sau printr-un punct nou de racordare, în funcție de soluția emisă de către distribuitorul de energie local.
 

Green Energy Dynamic SRL

Sediul social al societăţii este situat în Bulevardul Mamaia nr. 175, biroul 17, etaj 2, Constanţa, judeţul Constanţa, România. Sediul social al societăţii poate fi mutat într-o altă locaţie din România, în baza unei decizii a Asociatului Unic, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cu prevederile prezentului Act Constitutiv. Domeniul principal de activitate al Societăţii va fi CAEN 351 - Producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice. Asociații societății Green Energy Dynamic SRL sunt Alexandru Aldea și Shikun and Binui Energy Romania SRL.
 

Despre Shikun and Binui Energy Romania SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 5 octombrie 2023, firma Shikun and Binui Energy Romania SRL a fost înființată în anul 2021, adresa sediului social este în municipiul București, iar obiectul de activitate este „Activități ale holdingurilor“.
 
Asociați în Shikun and Binui Energy Romania SRL sunt Shikun & Binui Energy Power BV (cu 90%) și Asra WSE Engineering SRL (cu 10%). Calitatea de administrator o au Tzvi Hendler, David Paz și Yoval Skornik, toți cu cetățenie israeliană. 
 
În 2022, Shikun and Binui Energy Romania SRL a avut o pierdere de 112 lei.
 
Platforma termene.ro informează că Shikun and Binui Energy Romania SRL nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 

Citește și:
 
Green Energy Elow SRL și-a schimbat denumirea în Shikun and Binui Energy Romania Management SRL. Asociat unic nou
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Schimbări în conducerea Green Energy Dynamic SRL

20 Jun 2023 1235