Constanța Undă verde de la Mediu pentru viitoare hală de pește amenajată de Matei Datcu de la Pescăria lui Matei

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto - Pixabay.com
  • Așa cum a anunțat în iulie 2023, Matyfish SRL, firmă deținută de Matei Datcu de la Pescărie lui Matei, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru construirea unei hale.
  • Imobilul cu numărul cadastral 106143 are o suprafață de 3946 mp, găzduiește o construcție anexă cu suprafața de 823 mp și se află în proprietatea Datcu Matei Alin și Datcu Alexandra în baza Contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 71/18.02.2019
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat de firma Matyfish SRL, la Topraisar. Firma este deținută de Matei Datcu, de la Pescăria lui Matei.
 
Mediul a decis că nu trebuie efectuată demararea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Desființare construcție existenta c1, construire hală de producție pește și produse din pește – parter, construire fosă septică, construire împrejmuire și amenajare teren”, propus a fi amplasat în comuna Topraisar, sat Movilița, str. Fermei nr. 12B, lot 3, jud. Constanța.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța din Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Așa cum a anunțat în iulie 2023, Matyfish SRL, firmă deținută de Matei Datcu de la Pescărie lui Matei, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru construirea unei hale.

 
Mai precis, vorbim de proiectul „Desființare construcție existentă C1, construire hală de producție pește și produse din pește – parter construire fosă septică, construire împrejmuire și amenajare teren”, propus a fi amlasat în sat Movilița, strada Fermei nr. 12B, lot 3, județul Constanța.

 
Proiectul prevede desființarea construcției existente în prezent pe amplasament C1-anexă parter, preluată de către beneficiar odată cu terenul vizat pentru realizarea proiectului și construirea unei hale de producție pește și produse din pește cu regim de înălțime parter.

 

Se are în vedere și realizarea unor bazine vidanjabile pentru deversarera apelor uzate menajere și tehnologice, precum și amenajarea incintei proprietății (platformă carosabilă, spații verzi, împrejmuire). Terenul cu nr. cadastral 106143 este situat în intravilanul localității Movilița, comuna Topraisar, pe str. Fermei nr. 12B, lot 3.
 

Realizarea proiectului se va face în temeiul reglementărilor Documentației de urbanism nr. 3/2016/2019 faza PUG, aprobată prin HCL Topraisar nr. 83/23.12.2019.

 
Acest proiect a fost gândit pentru a putea oferi consumatorului din România și din Europa pește și moluște bivalve de cea mai bună calitate și valoare nutritivă pescuite în Marea Neagră. Se dorește ca prin proiectul de înființare a fabricii de procesare pește și  moluște bivalve să se valorifice la un nivel superior resursele Mării Negre.
 

Imobilul cu numărul cadastral 106143 are o suprafață de 3946 mp, găzduiește o construcție anexă cu suprafața de 823 mp și se află în proprietatea Datcu Matei Alin și Datcu Alexandra în baza Contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 71/18.02.2019, folosința sa gratuită revenind societății Matyfish SRL prin Contractul de comodat nr. 1/31.03.2023.
 

 
Matyfish SRL
 

Societatea a fost fondată în anul 2016. Conform termene.ro, în anul 2021 a raportat un singur salariat, o cifră de afaceri de peste 150.000 lei și o pierdere de 161.061 lei. Sediul social al companiei este în Agigea, pe strada Meduzei nr. 6, Constanța. Asociați în firmă sunt Matei Alin Datcu (95%) și Alexandra Datcu (5%), Matei Alin Datcu fiind și administrator al firmei.
 


 
Investiția de la Costinești
 


În februarie, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul realizat de Pescăria lui Matei SRL, la Costinești. Este vorba de proiectul „Construire  imobil P+1E restaurant, construire 12 imobile parter kubix 2 – căsuțe de închiriat, amenajare zona lounge si terasa restaurant, amenajare si împrejmuire teren, organizare de șantier”, propus a fi amplasat în comuna Costinești, str. Portului, lot 1  cvartal 8a, lot 5/1, lot 5/2 si lot 6  cvartal 8a (nr. cadastral 111134), judetul Constanța.
 


 
Despre Pescăria lui Matei SRL

 
Înființată în anul 2011, firma are sediul pe strada Meduzei nr. 4, Agigea. Activitatea principală, conform cod CAEN, este reprezentată de „Restaurante”. Matei Alin Datcu este asociat unic și administrator. În anul 2021, firma a raportat 45 de salariați, o cifră de afaceri de 15,1 milioane lei și un profit de 6.560.634 lei.
 
Matei Alin Datcu mai este asociat în firmele Matyfish SRL, Sarda Fish SRL și Matei Takeaway SRL.
 


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
   
Imobiliare Constanța Date din proiect despre viitoarea hală pe care o va construi Matei Datcu de la Pescăria lui Matei (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pescăria lui Matei Se cere rejudecarea dosarului Sarda Fish. Iată când se va pronunța Curtea de Apel Constanța!

28 Oct 2023 3008

Imobiliare Constanța Date din proiect despre viitoarea hală pe care o va construi Matei Datcu de la Pescăria lui Matei (DOCUMENT)

13 Sep 2023 4667

Matei Datcu de la Pescăria lui Matei înființează o nouă hală de producție pește, în județul Constanța!

23 Jul 2023 7105

Patronul de la Pescăria lui Matei și-a înființat o nouă firmă

16 Sep 2016 3091