Două imobile de pe strada Soveja vor fi demolate pentru o nouă investiție imobiliară. BCD Intermed SRL solicită de la APM Constanța modificarea reglementărilor urbanistice

  • BCD Intermed SRL solicită de la APM Constanța modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru
  • amplasamentul situat în zona de Nord a municipiului Constanța, pe strada Soveja, nr. 7.
  • Amplasamentul care generează PUZ-ul, în suprafaţă de 817 mp se află în intravilanul municipiului Constanța, în zona de nord a orașului, la intersecția unor circulații importante, strada Soveja cu b-dul  Mamaia
 
 
SC BCD Intermed SRL a depus la APM Constanța memoriul proiectului elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru un teren în municipiul Constanța, strada Soveja, nr. 7.
 
Scopul prezentei documentații constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat în zona de Nord a municipiului Constanța, pe strada Soveja, nr. 7, număr cadastral 256214. 
 
Amplasamentul studiat are o suprafață totală de 817 mp și se află în subzona de reglementare urbanistică ZRL2A – locuințe individuale cu maxim P+2 situate în afara perimetrelor de protecție, așa cum este prevăzut în Regulamentul aferent PUZ aprobat cu HCLM NR.53/2012, și cum este specificat în Certificatul de Urbanism nr. 988/30.03.2023 emis de Primăria Constanța.
 
Prin Planul Urbanistic Zonal se va studia o zonă mai mare ce cuprinde amplasamentul și se vor stabili pentru aceasta reglementari noi cu privire la: regimul de construire, funcțiunile permise, regimul de înălțime și înălțimea maximă admisă, regimul de aliniere și retragere față de limitele de proprietate. Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) și procentul de ocupare a terenului (POT) se mențin conform PUZ aprobat.
 
Amplasamentul care generează PUZ-ul, în suprafaţă de 817 mp se află în intravilanul municipiului Constanța, în zona de nord a orașului, la intersecția unor circulații importante, strada Soveja cu b-dul  Mamaia, în vecinătatea unor repere funcționale importante ale municipiului: Parcul Tabăcăriei cu dotările aferente, spații comerciale – Lidl, City Park Mall, instituții bancare cu acces din b-dul Mamaia.
 
Amplasamentul se învecinează la Nord-Vest cu str. Soveja, iar pe celălalte laturi cu terenuri proprietate privată persoane fizice și/sau juridice.
Amplasamentul se învecinează:
- La Nord-Vest: strada Soveja (IE 250169);
- La Est: vecin - imobil strada Soveja, nr. 5;
- La Sud: vecini – IE 217827 și imobil strada Răchitași, nr. 82;
- La Vest: vecin – IE 245547.
 
Terenul este rezultatul alipirii a două imobile, conform Actului Notarial 2216/12.07.2022 emis de Vonica Cătălina Elena. Amplasamentul se află într-o arie urbană în continuă redefinire și modernizare, care deține resurse de teren ce pot susține dezvoltarea urbanistică prezentă. Aflată în proximitatea Parcului Tabăcariei cu dotările aferente, arealul urban este încărcat de multiple funcțiuni ce se întrepătrund: locuire, servicii, dotări comerciale, loisir. Regimul de înălțime este variabil, de la clădiri parter, la imobile de apartamente de P+4 etaje sau clădiri de birouri / unități bancare P+5E sau mai înalte. Insula ce cuprinde amplasamentul și care se conturează a fi zona studiată prin PUZ se află la intersecția b-dului Mamaia cu str. Soveja și are un corp format dintr-un un țesut omogen de locuințe individuale către str. Răchitași, iar spre arterele intens circulate devine discontinuu și fragmentat.
 
Zona studiată este mărginită de următoarele artere circulate:
- La Nord-Vest: str. Soveja (IE 250169);
- La Est: b-dul Mamaia;
-La Sud: str. Răchitași
 
 
Amplasamentul se încadrează conform PUZ aprobat prin HCL 53/30.01.2012 în zona de reglementare urbanistică ZRL 2a – locuințe individuale cu maxim P+2 situate în afara perimetrelor de protecție. Zona studiată (delimitată de str. Soveja, B-dul Mamaia și str. Răchitași) cuprinde, conform PUZ aprobat prin HCL nr. 53/30.01.2012, 2 zone de reglementare.
 
Zone și subzone conform PUZ aprobat prin HCL nr. 53/30.01.2012:
1. ZRL – zona de locuit;
 - ZRL 2 - zona locuințelor individuale mici P+1 - P+2;
- ZRL 2a - locuințe individuale cu maxim P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție
2. ZRCM - zona mixta conținând instituții, servicii și echipamente publice, servicii de interes general (servicii manageriale, tehnice, profesionale, sociale, colective și personale, comerț, hoteluri, restaurant, loisir), activități productive mici, nepoluante și locuințe o ZRCM 1a - subzona mixta cu clădiri având regim de construire mediu și înalt și regimul de construire continuu sau discontinuu
 
Terenul are o suprafaţă de 817 mp şi este construit. Pe teren sunt edificate doua imobile: 
- Corp C1 cu funcțiunea de “locuință”, regimul de înălțime “Parter” și SC = 155m;
- Corp C2 cu funcțiunea de “construcție industrial și edilitară”, regimul de înălțime “Parter” și SC = 183m.
POT existent = 41,37%, CUT existent = 0,41.
 
În prezent, în incintă se desfășoară activitatea de “Depozitare materiale de construcții” conform Extrasului de Carte funciară. Amplasamentul se va elibera de construcții în vederea realizării unei noi investiții în conformitate cu tema program oferită de beneficiar. Parcările aferente noului obiectiv se vor asigura, în incintă, la nivelul solului, sau în spațiile subterane ale viitoarei construcții. Funcţiunea solicitată va fi compatibilă cu funcţiunile existente în zonă, și se va înscrie în tendințele de dezvoltare ale acesteia.
 
Terenul cuprins în documentaţia Studiului de Oportunitate în suprafaţă de 817 mp este proprietatea SC BCD Intermed SRL, conform Actului Notarial atașat prezentei documentații. Zona studiată cuprinde terenuri aflate în proprietate privtă a persoanelor fizice și juridice.  Zona dispune actualmente de un echipament edilitar de capacitate bună.
 
Construirea unui nou imobil, pe amplasamentul care genereaza PUZ-ul, în conformitate cu tema oferită de beneficiar este susținută de nivelul ridicat de accesibilitate și de nevoia de reglementare urbană demonstrate în capitolele anterioare. De asemenea, dezvoltarea unui nou imobil permite crearea unui front comun cu cel dezvoltat în zona bdului Mamaia ce ar reduce disfuncționalitățile în ceea ce privește altimetria clădirilor și incompatibilitățile create de destinația terenurilor. Astfel că pe zona adiacentă str. Soveja ce cuprinde amplasamentul  se propun următoarele:
- diversificarea funcțiunilor aprobate;
- modificarea regimului de aliniere, retragere față de limitele laterale;
- mărirea regimului maxim de înalțime și înălțimea maximă a construcțiilor;
- indicatorii tehnici POT, CUT se mențin conform PUZ aprobat.
 
 
Despre BCD Intermed SRL 
 
 
Înființată în anul 1992, firma are sediul pe strada Soveja, nr. 7-9, Constanța și se ocupă de comerțul cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare.
 
 Bucur Dorina este asociat unic, iar Bratu Eugen-Nicolae este administrator. În anul 2022, firma cu 12 salariați a declarat o cifră de afaceri de 7.509.319 lei și un profit de 107.951 lei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:
 
Familia Terzi poate moderniza Restaurantul Colonadelor de pe strada Traian din Constanța
 
Cu acordul Municipalității: Un imobil de pe strada Pescăruș din Constanța va fi supraetajat, altul – transformat în parcare de Imobiliaria Tomis SRL

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.