Imobiliare Constanța Casa de Asigurări a Avocaților din România vrea să construiască un centru de sănătate la Techirghiol



La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depusă documentele necesare emiterii acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de Casa de Asigurări a Avocaților din România. 

Vorbim așadar de construirea unui centru de sănătate, cu parcări, spații verzi, împrejmuire și organizare de șantier. Proiectul este vizat a fi implementat pe strada Gheorghe Asachi nr. 48 din Techirghiol, județul Constanța

Proiect în trecut


Casa de Asigurări a Avocaților din România a mai depus un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța pentru elaborarea unui PUZ pentru construirea unui centru de sănătate la Techirghiol, și în anul 2020.

Casa de Asigurări a Avocaților din România dorește să ridice un centru de sănătate la Techirghiol, S+D+P+10E, pe strada Gheorghe Asachi din localitate. Centrul de sănătate va fi cuplat cu funcțiune turistică, aflâdu-se la 150 metri de Lacul Techirghiol. Terenul în cauză este liber de construcții și neîmprejmuit, aflat în intravilan, având folosința predominantă de curți-construcții.
Amplasamentul este favorabil, situat în partea de sud a zonei de proximitate a falezei centrale a lacului Techirghiol, într-o zonă predominant neconstruită ce urmează a fi parcelată și urbanizată.

Prezentul PUZ tratează mobilarea și reglementările urbanistice a unei suprafețe ce îndeplineșște condiții generale de construibilitate. În conformitat ecu elementele de temă stabilite cu inițiatorii PUZ, astfel încât acestea să se înscrie în tipologia zonei prefigurate și să se utilizeze în mod echilbrat particularitățile configurației terenului. Întreaga suprafață de teren constituie o unitate destinată ca parte a unui viitor centru de sănptat ecu funcțiuni turistice complementare. Terenul are ca proprietar Casa de Asigurări a Avocaților din România, având o suprafață totală 20.076 mp.

Nu există construcții învecinate la data elaborării PUZ-ului în zona de studiu. Înălțimea clădirii propuse cu regimul de înălțime maxim S+D+P+10E a fost luată în calcul cu o înălțime de etaj de 3,5 metri, rezultând 37 de metri. Distanța până la cea mai apropiată clădire este mai mare decât înălțimea propusă a clădirii. Prin urmare, nu este necesară întocmirea unui studiu de însorire.

Construcția propusă va avea un acoperiș plat – de tip terasă necirculabilă. Terenul are deschideri către trei străzi – Strada 9 Mai, strada Petuniilor și Strada Gheorghe Asachi.

Casa de Asigurări a Avocaților din România mai au un centru la Techirghiol, Corpore Sano.

Citește și:

Casa de Asigurări a Avocaților din România ridică un centru de sănătate de 10 etaje, la Techirghiol

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul Bourceanu s-a retras. Complexul avocaților de la Techirghiol are un nou administrator

01 Feb 2021 2898

Casa de Asigurări a Avocaților din România ridică un centru de sănătate de 10 etaje, la Techirghiol

15 Oct 2020 8435

Doliu în lumea avocaților din Constanța

05 Nov 2019 3113

Doliu în avocatura din Constanţa! A murit Alisa Moise

21 Aug 2018 7960

Complex Balnear şi de Recuperare CAA SRL. Decizii publicate în Monitorul Oficial

18 Jan 2017 2561