Imobiliare Constanța Se lucrează intens la viitorul bloc de 11 etaje, de pe strada Unirii. Va avea piscină, spațiu comercial și centru SPA (Galerie FOTO)

  • Lucrările sunt în plină desfășurare, conform imaginilor atașate, termenul de execuție fiind noiembrie 2025, pentru finalizarea lucrării.
  • Beneficiarul este Gec International Spedition SRL, conform panoului de la fața locului, proiectant este Mas Publishing & Partners SRL, iar constructorul este Hidroconstruct SRL.
  • Proiectul este autorizat încă din anul 2021, demersurile fiind inițiate de firma Moteco SRL, la vremea respectivă, proiectul fiind preluat ulterior de Gec International Spedition SRL.
  • Terenul are suprafața de 8.849 mp conform acte și 8.857 mp conform măsurători.
  • Autorizația de construire 926 din 11.11.2021 vizează construirea unui imobil 2S+11E cu destinația de locuințe colective, spațiu comercial, centru spa și piscină, organizare de șantiiier și împrejmuire teren
 
Gec International Spedition SRL, firmă controlată de familia Caraman, edifică un imobil de 11 etaje pe strada Unirii nr. 67, din Constanța. Proiectul este autorizat încă din anul 2021, demersurile fiind inițiate de firma Moteco SRL, la vremea respectivă, proiectul fiind preluat ulterior de Gec International Spedition SRL.
 
Lucrările sunt în plină desfășurare, conform imaginilor atașate, termenul de execuție fiind noiembrie 2025, pentru finalizarea lucrării. Autorizația de construire 926 din 11.11.2021 vizează construirea unui imobil 2S+11E cu destinația de locuințe colective, spațiu comercial, centru spa și piscină, organizare de șantiiier și împrejmuire teren. Beneficiarul este Gec International Spedition SRL, conform panoului de la fața locului, proiectant este Mas Publishing & Partners SRL, iar constructorul este Hidroconstruct SRL. Lucrările au demarat în noiembrie 2022.


 
Așa cum aminteam mai sus, autorizația de construire a fost emisă pentru Moteco SRL, în noiembrie 2021. Amintim că Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a informat publicul despre data la care a avut loc dezbaterea publică privind investiția imobiliară a societății Moteco SRL. A fost stabilită data de 4 februarie 2021, pentru dezbaterea publică privind investiția „Construire imobil 2S+P+11E cu destinația de locuințe colective cu spațiu comercial, centru SPA și piscină”. Terenul are suprafața de 8.849 mp conform acte și 8.857 mp conform măsurători.
 

Istoric teren  



Reamintim că Moteco SRL a solicitat, în luna aprilie 2018, acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, necesar proiectului „Plan Urbanistic Zonal realizare ansamblu de locuinţe colective şi dotări“ - strada Unirii nr. 67. PUZ-ul propune modificarea prevederilor PUG-ului Municipiului Constanţa privind terenul studiat. Întocmirea PUZ-ului este necesară pentru schimbarea funcţiunii şi a regulilor de ocupare a terenului prevăzute prin PUG. Terenul studiat în vederea întocmirii „PUZ - realizare ansamblu de locuinţe colective şi dotări“ se află în intravilanul municipiului Constanţa, în partea de nord-est a acestuia, cu acces din strada Unirii, şi are o suprafaţă de 8.857 mp.

 
Conform certificatului de urbanism nr. 900/11.04.2017, terenul este amplasat pe două Unităţi Teritoriale de Referinţă (UTR). Terenul studiat se află într-o zonă favorabilă dezvoltării din punct de vedere urbanistic ca locuire colectivă, cu funcţiuni complementare locuirii, în special la parterul clădirilor orientate spre stradă. Din punctul de vedere al alinierii, construcţiile propuse vor respecta prevederile Regulamentului Local de Urbanism, ale Codului Civil şi morfologia urbanistică a zonei.


 
„Dată fiind destinaţia actuală a terenului, orientarea faţă de punctele cardinale şi densitatea construcţiilor din zonă, se propune definirea unei zone cu reglementări urbanistice pentru realizarea de construcţii de locuinţe colective şi funcţiuni complementare locuirii. De asemenea, sunt doriţi următorii indici de ocupare şi utilizare a terenului: regim de înălţime - 2S+P+etaj tehnic+10E+2R, cu o înălţime maximă admisă de 50 m. Procentul maxim de ocupare (POT) propus este de 50%. Coeficientul maxim de utilizare a terenului (CUT) este maximum 3,6. Zona verde amenajată la sol - minimum 15% şi pe terase sau faţade - minimum 15%, rezultând o suprafaţă plantată de minimum 30% din suprafaţa terenului ce a generat PUZ-ul. Înălţimea maximă la frontul stradal va fi de 150 m, iar înălţimea totală a corpurilor de clădire situate în interiorul parcelei va fi de maximum 50 de metri faţă de nivelul trotuarului adiacent parcelei”, se preciza în 2018.
 

 

Despre Moteco SRL

 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Moteco SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în Bucureşti. Moteco SRL este controlată de Universitatea „Spiru Haret“, cu 61% din capitalul social, şi Leonard Georgescu, cu 35% din capitalul social și Fundația România de Mâine cu 4%. Administratorul societăţii, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, este Leonard Georgescu.
 
Leonard Georgescu mai apare în Moteco Scont IFN SA, Moteco Glass Filiala SRL, Moteco Facade FIliala SRL și L&S Management System SRL. Fundația România de Mâine este asociat în Arhivdepo International SRL și Premium Wellness Sport SRL.
 

Despre Gec International Spedition SRL


 
Potrivit termene.ro, Gec International Spedition SRL a fost înființată în anul 2014, are sediul social în Constanța, pe Șoseaua Mangaliei, nr. 114 și se ocupă în principal de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Firma are un punct de lucru în Agigea.
 

Asociați în Gec International Spedition sunt  Mihaela Caraman și Georgian Caraman, ultimul fiind și administratorul societății.
 

Georgian Caraman apare și în Hermann Car Ro SRL, iar Mihaelei Caraman figurează și în Silva Prodimpex SRL, Gec Auto Parts SRL, Arra Tour Agency SRL și Gec Auto AA SRL.

 
Pe anul 2022, Gec International Spedition a declarat 14 angajați, un profit peste 6,35 de milioane lei, cât și o cifră de afaceri de 22,77 de milioane lei.
 

Procesul cu Aleea Lupeni

 
Gec International Spedition SRL Constanța ajunge la Curtea de Apel pentru anularea HCL Constanța prin care a fost aprobată documentația tehnico-economică privind terenurile din zona Aleei Lupeni din oraș. Dosarul are indicativul 1807/118/2023 și procesul a fost pierdut, în primă instanță, de către societatea privată.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, HCL Constanța 270/29.06.2022, contestată în proces, vizează aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona Aleea Lupeni din Municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi“.Gec International Spedition, care deține un teren în zonă ce ar urma să fie expropriat, a chemat în judecată CLC în dosarul 1807/118/2023, în care cere anularea HCL.

 
Cazul a fost pierdut de firma privată în primă instanță, dar reprezentanții societății au declarat recurs, așa încât discuțiile se vor relua acum la Curtea de Apel.
 
Compania prin intermediul avocaților a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, dosarul nr.1807/118/2023 prin care cer anularea act administrativ HCL nr. 270/29.06.2022. HCLM vizează reabilitare urbană a terenurilor situate în zona Aleea Lupeni din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi, prin exproprierea unor suprafețe de teren.
 
Pe unul dintre aceste terenuri, un investitor voia să dezvolte un proiect imobiliar care a aparținut inițial SC Octav Tour SRL, respectiv „Construire imobil S+P+5-6-7 etaje - locuinţe colective“. Amintim că în data de 20 iunie 2014, Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism nr. 1708, al cărui beneficiar este SC Octav Tour SRL. Documentul a fost eliberat pentru „Construire imobil S+P+5-6-7 etaje - locuinţe colective“. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Moteco SRL a primit undă verde de la Primăria Constanța, pentru blocul de 11 etaje, de pe strada Unirii

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de parcare și spații verzi Gec International Spedition SRL contestă exproprierea terenurilor de pe Aleea Lupeni, din Constanța! Hotărârea Curții (MOTIVARE+MINUTA)

09 Apr 2024 707

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul dintre Gec International Spedition SRL și Consiliul Local

07 Apr 2024 499

Gec International Spedition SRL așteaptă răspunsul Curții de Apel pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța

14 Mar 2024 746

Gec International Spedition SRL, recurs pentru anularea HCL Constanța privind Aleea Lupeni

04 Jan 2024 1160

HCL Constanța pentru reabilitarea terenurilor de pe Aleea Lupeni, contestată la Tribunal. Stadiul dosarului

29 Oct 2023 801

HCL Constanța pentru reabilitarea terenurilor de pe Aleea Lupeni, contestată la Tribunal. Procesul, amânat

26 Jun 2023 1185

Se reconfigurează zona Aleea Lupeni. Primăria Constanța propune exproprieri. Este vizat și terenul vândut de Octav Tour SRL pe care un alt investitor vrea să ridice un P+7! (DOCUMENT+ GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 7191

Ce se construiește Gec International Spedition SRL ridică un bloc de șapte etaje în centrul Constanței

05 May 2021 5852

Blocul de şapte etaje ridicat de GEC International Spedition în zona Taberei de Copii Năvodari, supraetajat. Iată ce a transmis Agenţia de Mediu!

26 Aug 2019 1564

Imobil de şapte etaje, ridicat de Gec International Spedition SRL în zona Taberei de Copii din Năvodari (document)

15 Apr 2017 6649